Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΔΕΗ: Σε ισχύ μπαίνει από 1/5/1997 έως 31/10/1997 το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, το μειωμένο τιμολόγιο θα ισχύει για όλη τη χώρα από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί της επόμενης ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ εφαρμόζει κάθε χρόνο το μειωμένο αυτό τιμολόγιο σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Με επιτόκιο 11% θα ανανεώνονται για ένα ακόμα χρόνο τα ομόλογα της Κτηματικής Τράπεζας που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία και λήγουν σήμερα, 30/4/1997. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, το επιτόκιο των ομολόγων έκδοσης 4/1997 θα ανέρχεται σε 11% το χρόνο και οι τόκοι τους θα φορολογούνται με 15%, δηλαδή η καθαρή τους απόδοση περιορίζεται σε 9,35%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ: Ειδικό CD-ROM με τα στοιχεία των 400 συμμετεχουσών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο φετινό "Europartenariat" θα δημιουργηθεί από την εταιρία "Διακτινισμός - Αφοι Κυριακάκη ΟΕ". Στο CD-ROM συμφωνήθηκε να υπάρχει μια μίνιμουμ δωρεάν καταχώρηση και των 400 επιχειρήσεων με βάση κάποια στοιχεία των καταχωρήσεων στον επίσημο κατάλογο της εκδήλωσης. Για επιπλέον καταχωρήσεις, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στην εκδότρια εταιρία.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Πάνω από 57.500 επισκέπτες πέρασαν φέτος από τα 216 περίπτερα της έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα", που διεξήχθη πρόσφατα με επιτυχία, τόσο από πλευράς διοργάνωσης, όσο και από πλευράς συμμετοχών. Οι 468 εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το κοινό, αλλά και με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της περιόδου λειτουργίας τους και αύξησης της πληρότητάς τους. Από την πλευρά τους, οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διακοπές και τα ταξίδια τους και να επωφεληθούν από τις προσφορές και τις εκπτώσεις για φτηνές διακοπές.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Αίτηση εισαγωγής των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών υπέβαλλε η βιομηχανία αλουμινίου "Αλουμύλ- Μυλωνάς ΑΕ". Για το λόγο αυτό θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή εκδίδοντας 2.446.250 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 100 δρχ. Σύμβουλος της έκδοσης και κύριος ανάδοχος είναι η XIOSBANK. Η "Αλουμύλ", της οποίας η έδρα βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς, ιδρύθηκε το 1988 και είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες βιομηχανίες παραγωγής και κατεργασίας αλουμινίου, κυρίως κουφωμάτων και συναφών αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Το 1996 παρουσίασε τζίρο 9,5 δισ. δρχ. από τα οποία το 25% αφορούσε εξαγωγές, ενώ τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 1,14 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ