Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα, με τον πιο δραματικό τρόπο, η αδελφή μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, της ειρήνης και των ιδανικών του ΚΚΕ, στα οποία αφιέρωσε τη ζωή της.

Το μνημόσυνό της θα γίνει στην εκκλησία του Νεκροταφείου του Βύρωνα την Κυριακή 4 Μάη, στις 9.45 π.μ.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου φίλου της, του αξέχαστου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΤΡΟΚΟΗ,προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Παγώνα, Σπύρος, Ευανθία Καλογηράτου

* * *

Στη μνήμη του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ και των 200 συγκρατουμένων του στο στρατόπεδο του Χαϊδαριού, τους οποίους εκτέλεσαν οι Γερμανοί την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προσφέρω ως ελάχιστο φόρο τιμής, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος.

Μανόλης Χνάρης συγκρατούμενός τους στο Χαϊδάρι

* * *

λ9

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ,που πέθανε πρόσφατα και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.Γ. Φωτιάδης

* * *

Στη μνήμη του αλησμόνητου γιου μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΙΤΗ και της γυναίκας μου ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΗ,προσφέρω 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Μεταμόρφωσης" Βόλου.

Αλέκος Ν. Καρακίτης

* * *

Ο Διονύσης Παπαπάνος παλαίμαχος αγωνιστής - συνδικαλιστής του ΤΕΒΕ, πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών.

* * *

Στη μνήμη των εργατών, που έπεσαν στα γεγονότα του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Κυριάκος Ακρίτας πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Ροτόντας, 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Ευάγγελος Κουκουρίγκος πρόσφερε, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ και 10.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας, στη μνήμη της μητέρας του ΜΑΤΙΝΙΩΣ και του αδελφού του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΙΓΚΟΥ.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Α., Γ. Π. και Λ. Κ. πρόσφεραν στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 50.000 δρχ. τιμώντας τη μνήμη των νεκρών της Μακρονήσου, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων και την ίδρυση του κολαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ