Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Αρνούμαι

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ.(Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας): Είμαι ένας από τους χιλιάδες πατεράδες που έχουν παιδιά τα οποία υπηρετούν την πατρίδα. Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση και την αντίθεσή μου με την απόφαση της κυβέρνησής σας να στείλει στρατό στην Αλβανία. Κύριε υπουργέ στους δυο γιους μου, όταν στρατεύτηκαν τούς συμβούλευσα να 'ναι καλοί στρατιώτες και να υπερασπιστούν την πατρίδα και την ειρήνη. Τώρα αναρωτιέμαι με το να σταλούν στην Αλβανία οι φαντάροι μας, ποιον σκοπό εξυπηρετούν; Είναι γνωστό ότι η απόφαση πάρθηκε από τα ξένα κέντρα, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Αμερικάνους μόνο και μόνο για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων. Πρέπει πάση θυσία να καταστείλουν την αντίσταση του αλβανικού λαού και να υπερασπίσουν τον "άνθρωπό" τους, τον Μπερίσα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αρνούμαι να σταλούν τα παιδιά μου κατακτητές στην Αλβανία. Πρέπει αμέσως να γυρίσει πίσω το εκστρατευτικό ελληνικό σώμα, πριν είναι πολύ αργά. Πιστεύω πως εκφράζω την αγωνία χιλιάδων πατεράδων που τα παιδιά τους είναι στρατευμένα.

Αδιαφορία

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΔΑΚΗ,(συνοδός της εκδρομής του 1ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας και πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων). Στις 19 - 4 - '97, η Β τάξη του παραπάνω Λυκείου, πήγε εκδρομή στο Ναύπλιο. Στις 10.30 το βράδυ χτύπησε ο μαθητής Θανάσης Χρονόπουλος και οι συνοδοί τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της πόλης. Δεν τον κράτησαν με τη δικαιολογία ότι δε διανυκτέρευε το Νοσοκομείο αυτό και έπρεπε να πάμε στο Αργος. Πράγματι πήγαμε εκεί και του έκαναν δυο ράμματα, η δε αρμόδια γιατρός έστειλε τους συνοδούς να βρουν στα φαρμακεία της πόλης, αντιτετανικό ορό. Παράλληλα δε, ρωτούσε τον τραυματισμένο μαθητή εάν ήταν ασφαλισμένος και σε ποια ασφάλεια!

Καταγγέλλω την όλη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία, όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα σ' έναν τουριστικό τόπο, όπως είναι το Ναύπλιο.

Κοινωνικός διάλογος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΕΛΛΟΣ,Βάγια Βοιωτίας: Η πρόθεση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού, έχει βρει ήδη, αντίθετους τους εργαζόμενους. Τα μέτρα αυτά, που θα τεθούν από την κυβέρνηση προς συζήτηση στον "κοινωνικό διάλογο", θ' αυξήσουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Οι υποσχέσεις του ΣΕΒ στην κυβέρνηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεν πείθουν κανένα εργαζόμενο. Αντίθετα η ανεργία θα αυξηθεί και ο πληθωρισμός θα πετάξει στα ύψη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, γνωστοί θιασώτες και εκφραστές του Μάαστριχτ, χειροκροτούν ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που στόχο έχουν τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και την περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης.

Ενα θαυμάσιο κείμενο

ΘΩΜΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ,Αθήνα: Διάβασα στην ΚΟΜΕΠ, στο φύλλο του Γενάρη 1997, το άρθρο της Α. Γιαννούση με τον τίτλο "Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η κρίση της καπιταλιστικής οικογένειας". Είναι ένα θαυμάσιο κείμενο, το οποίο ανεβάζει το επίπεδο του ανθρώπου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες σου και κυρίως στις γυναίκες.

Κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο είναι αναγκαία να γράφονται και να δημοσιοποιούνται, γιατί βοηθούν τα μέγιστα στη διάλυση της σύγχυσης που υπάρχει στη σημερινή μας κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ