Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Ο Παναγιώτης Στρογγυλός 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, και ο Δημήτριος Πανταζώνας 2.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, ο σύντροφός του και φίλος Βαγγέλης Γρηγοράτος από τα Μουλακάτα Κεφαλονιάς πρόσφερε στην ΚΝΕ για το Συνέδριό της 25.000 δρχ.

  • Επίσης στη μνήμη του Γεράσιμου Στεφανάτου και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η Βαϊτσα Ιακωβίδου πρόσφερε, μέσω της ΝΕ Κορινθίας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ, προσφέρω στην ΟΒ Χανίων 20.000 δρχ.

Κώστας Τζάκος

* * *

λ9

Στις 19 Μάη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΩΜΑ ΘΩΜΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ζωή και τα παιδιά του Αλέξανδρος, Ανδρομάχη, Γεώργιος και τα αδέρφια του Ρίνα, Θανάσης, Μανόλης και Δημητρούλα πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 27 Απρίλη έκλεισαν 12 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΗΛΙΑΣ ΖΙΩΓΑΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Καίτη και τα παιδιά του Μπάμπης και Γιάννης προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ (φωτογραφία), μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε την 1η Μάη 1981, γεννήθηκε στο χωριό Ασβεστάδες Εβρου το 1918, από γονείς φτωχούς αγρότες. Από μικρός βοηθούσε τον πατέρα του, για να μεγαλώσουν τα έξι μικρότερα αδέρφια του. Για τη συμμετοχή του στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, κυνηγήθηκε, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, και εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Αφησε πίσω του τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τους γονείς και τα αδέρφια του. Τραυματίστηκε βαριά, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας και αργότερα εγκαταστάθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Βραϊλα της Ρουμανίας. Εκεί συναντήθηκε με την οικογένειά του, που έφυγαν αργότερα από το χωριό τους.

Στη Βραϊλα, παρά το σοβαρό τραύμα του, δούλευε στην παραγωγή.

Πέθανε εκεί, πικραμένος γιατί δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα χώματα της πατρίδας.

Ο αδελφός του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1927. Δραστήριος ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, κυνηγήθηκε από το μεταδεκεμβριανό καθεστώς και κατέφυγε, στα μέσα του 1947, στα τμήματα του ΔΣΕ στο Μπέλλες. Πιάστηκε αιχμάλωτος, βασανίστηκε άγρια και εκτελέστηκε.

Στη μνήμη των αδελφών μας, που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Χρήστος και Χρυσούλα Αγγελίδου

* * *

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΑΤΟΥ,που πέθανε στα 14 χρόνια της στις 29 Απρίλη 1997, και αντί για λουλούδια τον τάφο της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη" και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους γονείς της Αριστείδη και Φανή Σιμάτου, για το μεγάλο πόνο τους.

Μανόλης και Ρήκα Βουνάτσου

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου αγωνιστή ΑΥΓΕΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, κομμουνιστή, από τη Σαλμώνη Ηλείας, προσφέρω 5.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας.

Αννα Μιχαλοπούλου

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΡΑΔΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ, προσφέρω στην ΚΟ Κέρκυρας 10.000 δρχ.

Βασίλης Κούρκουλος

* * *

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, δασκάλου. Και της ΛΟΥΙΖΑΣ Καζαντζή - ΚΟΣΜΑ, δασκάλας και συντρόφισσας της ζωής του εκπαιδευτικού και με αξιόλογη πνευματική προσφορά Νίκου Κοσμά, το βαρύ πένθος του οποίου συμμερίζομαι, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ για το 7ο Συνέδριό της.

Γεράσιμος Σταματελάτος - Αργανιάς από Τσουκαλάδες Λευκάδας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ