Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, που έπεσαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, καθώς και στη μνήμη της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΛΙΔΟΥ από το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, η Ναζλού, σύζυγος Νικολάου Ιωαννίδη, ο γιος του Θόδωρος, οι νύφες και τα εγγόνια του πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ από τη Λευκίμη Εβρου, πολιτικού πρόσφυγα που επαναπατρίστηκε, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οικογένεια Σταυρινού

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΗΛΙΑ ΑΛΕΥΡΑ,ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΛΑΜΠΣ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΒΑΣΔΕΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΤΣΗ,ΘΕΑΝΩΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ,οι Κ. και Π. Σ. πρόσφεραν, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 75.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα που τους γαλούχησε.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΣΥΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,δικηγόρου, στελέχους του ΚΚΕ. Για την πατριωτική δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του, εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη και το Μακρονήσι. Εξορίστηκε, επίσης από τη χούντα των συνταγματαρχών στα Γιούρα και το Παρθένι της Λέρου.

Οι αγωνιστές που διώχτηκαν από το μισαλλόδοξο μεταδεκεμβριανό καθεστώς και ιδιαίτερα την περίοδο 1950 - 1965 τον θυμούνται, γιατί πάντα τους υπερασπιζόταν με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στα δικαστήρια. Ηταν νομικός σύμβουλος της ΚΟ Θεσσαλονίκης και έδινε πρόθυμα το "παρών" κάθε φορά που τον χρειαζόταν.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 100.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και άλλες 100.000 δρχ. στην Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρήνη, της οποίας ήταν στέλεχος ο νεκρός αγωνιστής.

* * *

λ9

Στις 2 Μάη 1993 έφυγε ξαφνικά και ανεπάντεχα για το ταξίδι χωρίς γυρισμό η ΕΠΟΝίτισσα ΚΟΥΛΑ ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φθιώτιδας. Ο θάνατός της μας συγκλόνισε, μας δημιούργησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια και σε όσους τη γνώρισαν.

Πέρασαν 4 χρόνια και ακόμα αναζητούμε τη συμπαράσταση, που, όπως αυτή ήξερε, μας παρείχε με αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια, πάντα γελαστή και ανυποχώρητη.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παύλου", 10.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Η αδελφή της Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

λ9

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ από το χωριό Αγία Παρασκευή Κιλκίς, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, το 1945 διώχτηκε και πέρασε στην παρανομία. Το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας, από το τέλος του Εμφύλιου, στη Βουλγαρία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1976.

Ως το τέλος της ζωής της, παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Με τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από το θάνατό της, η αδελφή της Ειρήνη Μόσχου προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ