Κυριακή 11 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ" - ΑΠΑΤΗΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ" - ΑΠΑΤΗ
Αρχίζει η "επιχείρηση σφαγής" των κοινωνικών δικαιωμάτων

Ενωτική, αγωνιστική απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι σε κυβέρνηση - ολιγαρχία. Δεκάδες σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες τη βδομάδα που έρχεται

Ο διαβόητος "κοινωνικός διάλογος" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη. Επίσημα πλέον οι εργασιακές σχέσεις, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ωρο και μια σειρά από άλλα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα οδηγούνται για "σφαγή" στο όνομα της "παγκοσμιοποίησης" της οικονομίας, της "ανταγωνιστικότητας" και των "νέων δεδομένων" της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Τα "19 σημεία", που ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ανακοίνωσε ως θεματολογία της συζήτησης, περιλαμβάνουν όλες τις επιχειρούμενες ανατροπές, ενώ στην "ατζέντα" προστέθηκε και το ασφαλιστικό.

Βέβαια, είναι κάτι περισσότερο από καθαρό για την κυβέρνηση ότι το αποτέλεσμα του "διαλόγου" πρέπει να εναρμονίζεται με την πορεία της χώρας, όπως αυτή καθορίστηκε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο", το πρόγραμμα "σύγκλισης". Αδιάψευστοι μάρτυρες γι' αυτό είναι οι κυβερνητικές θέσεις και δηλώσεις, η ασκούμενη έτσι κι αλλιώς πολιτική λιτότητας με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό, ο νόμος για την ενίσχυση δήθεν της απασχόλησης, οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, που θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες μέσα από το πολυνομοσχέδιο "νοικοκυρέματος" των ταμείων. Ενωτική, αγωνιστική απάντηση πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι σε κυβέρνηση και ολιγαρχία ενόψει του "κοινωνικού διαλόγου", σημειώνει σε δηλώσεις του στο σημερινό "Ριζοσπάστη" ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Εξάλλου άρχισε χτες και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις και θέμα "Η δουλιά του Κόμματος στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα". Η ουσία της τακτικής του Κόμματος, τόνισε στην εισηγητική του ομιλία ο Κ. Παρασκευάς μέλος του Πολιτικού Γραφείου, συμπυκνώνεται στην αποφασιστική ενίσχυση της δυνατότητας για συσπείρωση δυνάμεων και στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, σε συνδυασμό με την όξυνση της αντιπαράθεσης στην πολιτική και τα μέτρα που προωθούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, στη γραμμή και την πρακτική των δυνάμεων του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης μέσα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  2,    4   -   5,    14

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ