Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ,ο γιος του Γιώργος Λαμπράκης πρόσφερε στην Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, ΕΔΥΕΤ,50.000 δρχ.

* * *

λ9

Κοντεύουν δυο μήνες από τότε που μας άφησε για πάντα ο αγαπητός μας φίλος και συναγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ.

Θα μας μείνει αξέχαστος, θα τον θυμούμαστε και θα τον τιμούμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ασημίνα και Βενιζέλος Προέδρου

* * *

λ9

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα από το "Ριζοσπάστη" το θάνατο του συντρόφου μας και καλού μας φίλου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ.

Μέσω του Ριζοσπάστη", εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του συντρόφισσα Δέσποινα και στα παιδιά του Διονύση και Ελένη.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".Φωφώ Κωτούζα

* * *

λ9

Συμπληρώνεται σήμερα, 15 Μάη, ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ.Γεννήθηκε στην Ελευσίνα. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Μετά τη Βάρκιζα, αντιμετώπισε κακουχίες, ανεργία, με αποκορύφωμα την εξορία.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και παρά τις βιοποριστικές πιεστικές ανάγκες, ανταποκρίθηκε θετικά.

Με τη μεταπολίτευση βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα. Με τη συνταξιοδότησή του αφοσιώνεται σε πολύπλευρες δραστηριότητες στο χώρο των αντιστασιακών, των συνταξιούχων και του κινήματος της ειρήνης, με τη συμμετοχή του στη Γραμματεία της ΠΕΔΥΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Οικογένεια Κ. Παλλήκαρη

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ Σταύρου ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ, αθλητή από το Χαϊδάρι, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο Φώτης και η Μαρία Μυτσάκου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΓΟΛΕΓΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο Λεωνίδιο Κυνουρίας το 1933. Πολύ μικρός προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, που του άφησε μόνιμη αναπηρία. Τελείωσε το Γυμνάσιο, έγινε βιομηχανικός εργάτης και ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό. Πιάστηκε το 1967, στη δικτατορία των συνταγματαρχών, γιατί έκανε έρανο για κρατούμενους συνδικαλιστές.

Πέθανε ξαφνικά από ανεύρυσμα κεντρικής αρτηρίας στις 24 Απρίλη 1997.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από το Λεωνίδιο προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Η Χριστίνα Ψυρροπούλου προσφέρει, στην επέτειο της συντριβής του φασισμού, 50.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, στη μνήμη των αγωνιστών: Του αδελφού της ΚΩΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και του κουνιάδου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

Ο Στράτος και η Φανή Μυτάκου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής", 50.000 δρχ. στη μνήμη των 200 παλικαριών, που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΥΣΔΗ, ο γιος του Δημήτριος Κουσδής από το Μανταμάδο Λέσβου πρόσφερε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο Νίκος και η Ευγενία Ευγενιάδη από τη Νέα Ιωνία Βόλου, στην επέτειο της συντριβής του φασισμού, προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ