Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χωρίς αυταπάτες...

"Χωρίς αυταπάτες", όπως γράφει σε ανακοίνωσή της, προσέρχεται η ΓΣΕΕ (δηλαδή η πλειοψηφία της) στον "κοινωνικό διάλογο". Που σημαίνει ότι παραδέχεται πως ξέρει πολύ καλά τι είδους "διάλογος" είναι αυτή η ιστορία που ξεκινά και ποια θα είναι η κατάληξή της. Τότε γιατί πάει; "Για να διατυπώσει τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος", ισχυρίζεται με κάθε σοβαρότητα και προσπαθώντας - με τη σειρά της - να καλλιεργήσει στους εργαζόμενους τις αυταπάτες, που σίγουρα αυτή δεν έχει, γιατί συνειδητά πράττει, όπως πράττει!

Λες και είναι άγνωστες στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους οι προτάσεις των συνδικάτων ή λες ότι την ώρα που μπαίνει στην τελική της ευθεία η πιο σφοδρή επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εκείνο που επείγει είναι οι προτάσεις και όχι η αγωνιστική πανστρατιά για να αποκρουστεί η επίθεση! Γιατί, ως προς το τελευταίο, το μόνο που προβλέπουν οι μέχρι τώρα αποφάσεις της ΓΣΕΕ, είναι ο ...προσανατολισμός για μια απεργία το φθινόπωρο!

Καλά, στο "διάλογο" πάνε, τους σχεδιασμούς, όμως, της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μέσα στο καλοκαίρι με τα μέτρα, ώστε να εφαρμοστούν το φθινόπωρο - όταν, δηλαδή, αυτοί θα ...μελετούν το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης - δεν το έχουν ακουστά; Η, αλλιώς, ποιον κοροϊδεύουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ