Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ,πραγματοποίησε την Κυριακή 25-5-97 την τακτική Γενική του Συνέλευση και την εκλογή του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου.

Εγιναν ενδιαφέρουσες προτάσεις και παρατηρήσεις για την καλή λειτουργία του Μουσείου. Αποφασίστηκε το νέο ΔΣ να βρει τρόπους για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου, όπως η χορήγηση από την κυβέρνηση κάποιου χρηματικού ποσού, ώστε ν' αρχίσει η διαμόρφωση του ιστορικού σπιτιού, μέσα στο οποίο στις 23-2-1943 - ως γνωστό - ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ, σε Μουσείο της ΕΠΟΝίτικης Εθνικής Αντίστασης.

Ακόμα έγινε έκκληση προς όλους να προσφέρουν οτιδήποτε σχετικό υλικό, για να προστεθεί σ' αυτό που ήδη συγκεντρώνεται και καταγράφεται.

Το σπίτι αυτό των Αμπελοκήπων, που προορίζεται για Μουσείο, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες και τις μέρες που είναι ανοιχτό μπορούν να το επισκέπτονται ελεύθερα όλοι.

Κυρίως δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουνε την ιστορία της ΕΠΟΝ και την ηρωική προσφορά της νεολαίας εκείνης της εποχής, εναντίον των ξένων κατακτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ