Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Αναντικατάστατος ο "Ριζοσπάστης"

Είμαι ένας εικοσάχρονος νέος, οπαδός του τιμημένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ, και θέλω μέσα σε λίγες γραμμές να εκφράσω τις απόψεις μου που αφορούν την εφημερίδα μας, το "Ριζοσπάστη". Από νωρίς έχω καταλάβει το σημαντικό ρόλο που παίζει στη διαπαιδαγώγηση του λαού και στην αποκατάσταση της αλήθειας, αυτής που έντεχνα αποκρύπτεται από τον αστικό Τύπο.

Σαν κεντρικό δημοσιογραφικό όργανο και πολιτικό - ιδεολογικό όπλο του Κόμματος που είναι, θεωρώ πολύ σημαντική την πλατιά του κυκλοφορία. Θα πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο χέρι κάθε εργαζόμενου, για να τον ενημερώνει και τον προφυλάσσει από τις παγίδες που του στήνουν αυτοί που τον εκμεταλλεύονται.

Η αύξηση της κυκλοφορίας του είναι πρώτιστο καθήκον όλων των συντρόφων. Δεν είναι δικαιολογία η κούραση της δουλιάς και το άγχος της καθημερινότητας ή δεν ξέρω τι άλλο. Και εγώ δουλεύω και μάλιστα σε χειρωνακτική δουλιά, ε, λοιπόν, σας πληροφορώ πως αν ξεχάσω κάποια μέρα να πάρω το "Ριζοσπάστη", πράγμα σπάνιο, θα είναι μέρα που δε θα δουλεύω.

Η, μήπως, η τηλεόραση μάς προσφέρει καλύτερα τις ειδήσεις, γι' αυτό δε χρειάζεται να διαβάζουμε εφημερίδα, παρά μόνο την Κυριακή ή όποτε το θυμηθούμε; Μα, είναι δυνατόν εμείς οι κομμουνιστές να παραδοθούμε στην ηλεκτρονική υπεροπλία των μεγαλοαστών του καπιταλισμού, που είναι καθαρά παραπληροφοριακή και αποπροσανατολιστική; Οταν δεχόμαστε για πολλές μέρες την αστική προπαγάνδα και μόνο μια μέρα ανοίγουμε την εφημερίδα μας, δεν είμαστε σε θέση να αποτινάξουμε τις αυταπάτες που μας δημιουργούν τα αστικά ΜΜΕ. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε με καλό μάτι τον καιροσκοπισμό και τον αναθεωρητισμό.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να γυρνάμε τις πλάτες μας στην εφημερίδα που αγωνίζεται για μας. Ολοι μαζί να ξεκινήσουμε για την αύξηση της κυκλοφορίας της. Ο ρόλος του "Ριζοσπάστη" ήταν, είναι και θα πρέπει να παραμείνει καταλυτικός για τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ

Μαρούσι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ