Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Εχοντες και κατέχοντες

Δ. Θ. ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΗΣ - ΤΑΚΗΣ,Αθήνα: Με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 1997, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι είναι αποφασισμένη να μην αποκλίνει από το πρόγραμμα "σύγκλισης" της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Επίσης ότι δε θέλει να αλλάξει το κοινωνικό προφίλ του κόμματος που αντιπροσωπεύει, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Για να πετύχει τους σκοπούς αυτούς όμως, πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, όπως λέει, και πρώτα απ' όλα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι έχοντες και οι κατέχοντες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ομως, δε μας είπε ο κ. Σημίτης ποιοι είναι οι έχοντες και ποιοι οι κατέχοντες; Διότι έχοντες μπορεί να είναι ένα 80% του ελληνικού λαού, ενώ οι κατέχοντες πόσοι είναι άραγε; Και ας υποθέσουμε ότι δεχόμαστε τις προτάσεις της κυβέρνησης για λιτότητα μέχρις εσχάτων - στο βωμό της σωτηρίας της Ελλάδας από την "απομόνωση", όπως λένε - πώς μας εγγυάται η κυβέρνηση ότι η στέρηση που μας υποβάλλουν σήμερα θα συμβάλει για κάτι καλό, που θα μας φέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση; Αν όχι, τότε το σύνθημα ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος" μεταβάλλεται σε "δογματικό μονόδρομο". Ο λαός, όμως, το υποψιάζεται και αντιστέκεται σ' αυτήν την πολιτική, παλεύει, έχοντας μπροστάρη στους αγώνες του το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ.

Η φωνή του ΚΚΕ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΡΙΔΑΣ,Νίκαια: Προ ημερών σ' ένα παράθυρο της TV, είδα και άκουσα δυο πρώην υπουργούς, τον κ. Σκουλαρίκη του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Μπρατάκο της ΝΔ, να μιλούν, σαν "ειδικοί" που είναι, για τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο. Είπαν πολλά οι δυο τους και συμφωνούσαν σ' όλα, είχαν πλήρη ομοφωνία. Προσπαθούσαν με τα ίδια επιχειρήματα να μας πείσουν για το σημερινό ληστρικό εκλογικό νόμο, λέγοντάς μας ότι ναι μεν είναι ένα έκτρωμα, αλλά απαραίτητο έκτρωμα, για να έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δηλαδή, κύριοι μονομάχοι, μειοψηφία στο λαό, πλειοψηφία στη Βουλή, αρκεί να είναι στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.

Μάλιστα, ο "σοσιαλιστής" κ. Σκουλαρίκης είπε ότι - τάχα - το ΚΚΕ δε θέλει την απλή αναλογική. Αυτά βεβαίως τα έλεγαν οι δυο τους, αφού δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ομως, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την ταυτόσημη πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που είναι πολιτική δουλοπρέπειας, υποταγής και εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων συμφερόντων, που έμαθαν να λένε "ευχαριστώ" στα αφεντικά τους.

Γιατί οι παρουσιαστές εκπομπών προσκαλούν μονάχα όλα τα άλλα κόμματα εκτός του ΚΚΕ; Μήπως με την παρουσία του βλάπτει τη συζήτηση;

Καλό είναι, κύριοι, εσείς που κόπτεστε για πολυφωνία και δημοκρατία, στο τραπέζι των καλεσμένων σας να ακούγεται και η φωνή του ΚΚΕ.

Στη "Βίλα Στέλλα"

ΒΙΛΜΑ ΤΖΑΒΑΡΑ,Καλλιθέα. Στο Πνευματικό Κέντρο του Ν. Ηρακλείου ("Βίλα Στέλλα") πραγματοποιήθηκε έκθεση της ζωγράφου και λογοτέχνιδας Μαρίας Νικολουδάκη - Ρουτσιέρη.Στα εγκαίνια (1/11) παραβρέθηκαν φίλοι, λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι και πολλοί φίλοι της. Για την τιμώμενη και το έργο της, μίλησε ο γνωστός συγγραφέας Τ. Τσιρόπουλος,και άλλοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Ολοι εντυπωσιάστηκαν από τους πίνακες της ζωγράφου, με την ποικιλία των θεμάτων, το χρωματικό πλούτο, την ευαισθησία και ποικιλία μορφών και εικόνων της. Από την τρυφερότητα και ευγένεια, την ατμόσφαιρα των έργων της, την τεχνική της, την κυριαρχία της στα υλικά που χρησιμοποιεί και την προσωπική σφραγίδα που βάζει. Τοπία θαλασσινά, λουλούδια, μορφές γυναικών, ηλιόλουστοι χώροι, είναι οι θεματικές της προτιμήσεις, που αποδίδονται με ποιητική διάθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ