Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φιέστα στο "πτώμα" των μεταλλείων

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την ώρα που οι αγρότες της Κεντρικής Εύβοιας απέκλειαν το δρόμο Χαλκίδας - Λίμνης στο ύψος της διασταύρωσης Μαντουδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, ο νέος ιδιοκτήτης του συγκροτήματος λευκόλιθου "πρώην Σκαλιστήρη", Κ. Βαρβούλης,διοργάνωνε φιέστα για να εγκαινιάσει την επανα(υπο)λειτουργία του.

Στα εγκαίνια είχαν προσκληθεί - χωρίς ωστόσο να παραβρεθούν - υπουργοί, ο πρόεδρος του ΟΑΕ κ.ά., για να "λαμπρύνουν" με την παρουσία τους... τον εμπαιγμό των 3.500 απολυμένων που άφησε πίσω του το κλείσιμο των μεταλλείων, καθώς επίσης και τις νέες εργασιακές σχέσεις, που έχει εγκαινιάσει εξ αρχής ο νέος ιδιοκτήτης. Δηλαδή, την εφαρμογή δίμηνων συμβάσεων στο μισό προσωπικό (150 άτομα), τη μη ύπαρξη σωματείου εφτά μήνες μετά την επαναλειτουργία των μεταλλείων κλπ!

Τελικά το.. καθήκον αυτό ανέλαβε ο παραβρισκόμενος γγ του υπουργείου Ανάπτυξης, Κ. Ντηνιακός.Ανταποκρινόμενος, μάλιστα, στην έκκληση του βιομηχάνου ότι "επιβάλλεται η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εκμετάλλευσης του λευκόλιθου στη Βόρεια Εύβοια" (υπό τον έλεγχο ιδιώτη), υποσχέθηκε "σύντομα επαναδραστηριοποίηση και της άλλης μονάδας", εννοώντας τα μεταλλεία "πρώην Παπαστρατή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ