Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ"
Κυκλοφόρησε το Δεύτερο Τεύχος

Κυκλοφόρησε και διατίθεται ήδη, η τριμηνιαία περιοδική έκδοση της ΕΕΔΥΕ, "Δρόμοι της Ειρήνης". Το περιοδικό που πάνω από τριάντα χρόνια βρίσκεται πλάι και στην υπηρεσία του κινήματος ειρήνης, εξέδωσε το δεύτερο τεύχος του για το 1996, χρονιά της επανέκδοσής του. Στόχος του, η ενημέρωση αλλά και η παρέμβαση σε καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα το κίνημα ειρήνης αλλά και κάθε άνθρωπο που αγωνιά κι αγανακτεί σήμερα για το μέλλον στην περιοχή των Βαλκανίων, για τις εμπρηστικές παρεμβάσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων με κύριους εκφραστές τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Αυτή την περίοδο το κίνημα ειρήνης, παγκόσμια αλλά και στην Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπο με συγκεκριμένες προκλήσεις κι απειλές για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ ύψους 4 τρισ. δραχμών, οι αμερικανόπνευστες παρεμβάσεις για το Κυπριακό, η κατάσταση στις γειτονικές χώρες, δημιουργούν ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό. Αυτά τα θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και της αρθρογραφίας των "Δρόμων της Ειρήνης". Παράλληλα ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για τις σημαντικές εξελίξεις στο παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο που έγινε στο Μεξικό. Δε λείπουν οι αναλύσεις κι οι συνεντεύξεις για τη δράση του κινήματος ειρήνης και τις προοπτικές του.

Το περιοδικό διατίθεται στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48) και της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 52) καθώς και από τις κατά τόπους επιτροπές ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ