Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Οχι" στην αντιλαϊκή πολιτική

Κοινωνικές εκρήξεις και στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να προκαλέσει η εισοδηματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, προειδοποίησαν χτες οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης, ενάντια στα εισπρακτικά και φορομπηχτικά μέτρα του νέου προϋπολογισμού.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους όλοι οι εκπρόσωποι των ΕΒΕ συμφώνησαν πως ο νέος προϋπολογισμός αυξάνει τους φόρους για τις ΜΜΕ, δεν προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση και για μια ακόμη φορά επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα. "Για μια ακόμη φορά το βάρος της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης καλούμεθα να σηκώσουμε οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και μεταξύ αυτών οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες, τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Σταύρος Ζαχαρέλης. Καμιά διεθνοποίηση της οικονομίας και σύγκλισης των αριθμών βάσει της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και της ΓΚΑΤΤ δεν είναι υπεράνω των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτές οι συμφωνίες είναι δικαιολογητικά όπλα στα χέρια της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των λίγων, που δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε χρώμα".

Σύμφωνα με τις απόψεις που εκφράστηκαν στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες οι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν το συντονισμό των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι επιμελητηρίων, σωματείων και κομμάτων. Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της ΚΕ Γιάννης Κατσαρός, που τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας των ΕΒΕ σε κοινό μέτωπο με τα άλλα κοινωνικά στρώματα που σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ