Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δικαιώματα" των παραγωγών

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων αναμένεται να δοθεί με την ίδρυση του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων Συν. Πε.". Την περασμένη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, η χορήγηση άδειας για τη λειτουργία του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης.

Με την έγκριση του υπουργού δίνεται η δυνατότητα στον οργανισμό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εφαρμογής του νόμου, που αναφέρεται στα συγγενικά δικαιώματα των παραγωγών και τα οποία πρόσφατα απασχόλησαν τη δικαιοσύνη. Στο μεταξύ ήδη έχει σταλεί στο νομικό τμήμα της ΕΡΤ, το σχέδιο της ποσοστιαίας καταβολής χρημάτων στους δικαιούχους και το θέμα οδεύει προς επίλυσή του.

Ο οργανισμός θα προχωρήσει σύντομα σε νέες αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, το οποίο θα συμβάλει στην επίλυση του παραπάνω ζητήματος και με την ιδιωτική τηλεόραση. Παράλληλα το νέο ΔΣ, θα επιδιώξει να συναντήσει τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πειρατείας στα οπτικοακουστικά μέσα. Στο σημερινό ΔΣ συμμετέχουν οι Θεόδωρος Καραγιάννης πρόεδρος, Ομηρος Ευστρατιάδης αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γεωργιάδης γραμματέας, Απόστολος Κακαλέτρης ταμίας και μέλος ο Γιώργος Καραγιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ