Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Οι τζογαδόροι

Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Καλά, πράγματι, δεν έχουν το θεό τους! Δε σέβονται τίποτα, πια. Τα πάντα τα θυσιάζουν στο - βρόμικο - βωμό της κονόμας. Κάτω, ακόμα, και τα βρακιά, αρκεί να τα πιάσουν; Κουτόχορτο στον κόσμο να του βουλώσουν το στόμα. Τσιμέντο να γίνει το μέλλον του τόπου. Στο διάολο η νεολαία. Τι τους νοιάζει, επιδημία είναι και θα περάσουν. Και πίσω τους ας αφήσουν σπαρμένα πτώματα. Σακαταμένες συνειδήσεις. Αρπαχτές και αρπακολλατζήδες. Σαπίλα!

Κατάντησαν, στ' αλήθεια, επικίνδυνοι. Είναι, όντως, μια κυβέρνηση σατανική, που το μυαλό της γεννάει, ό,τι πιο άρρωστο, ό,τι πιο φρικιαστικό και επιλήψιμο. Δεν έχουν φραγμούς. Θα θρηνήσουμε ακόμα χειρότερες μέρες. Αυτοί είναι ικανοί να μεταβάλουν τη χώρα σε ένα απέραντο αλισβερίσι κλεφτοκοτάδων, χαρτοκλεφτών, κουλοχέρηδων, νταβατζήδων. Το επίσημο κράτος, κύριος μέτοχος της απάτης. Της κλοπής. Του τζόγου! Τύφλα να 'χει η ποτοαπαγόρευση και οι συμμορίες. Ολη η αφρόκρεμα της Αμερικής του '30!

Σε μια περίοδο που το έγκλημα, ο εύκολος πλουτισμός, τα ναρκωτικά, ο ωχαδελφισμός, είναι στα πάνω τους, έρχεται η χαριστική βολή από το ίδιο το κράτος. Αντί να τραβήξει τη χώρα έξω από τα λασπόνερα, τη σπρώχνει πιο βαθιά στο βόθρο. Καινούρια τυχερά παιχνίδια. Καινούριες ψεύτικες ελπίδες. Κανούρια χασισοποτεία να ξεγελάσουν οι φτωχοί την πείνα τους. Καινούριες απάτες για να εισπράξουν το δεκάρικο του χαρμάνι.

Πού 'ναι, ρε, εκείνα τα λόγια τα μεγάλα; Πού είναι εκείνες οι διαφωνίες για το ποιος δρόμος πάει γρηγορότερα στο σοσιαλισμό; Τι έγινε η ισότητα; Πού ξεχάστηκε το σύνθημα "κάτω ο αμερικάνικος τρόπος ζωής"; Τι έγινε ο τρίτος δρόμος; Οι ελπίδες; Τα φούμαρα; Τα ψέματα που σκορπάγατε! Να, η κατάληξή σας. Τζογαδόροι θέλατε να γίνετε και το πετύχατε. Το ένα - παράνομο - καζίνο μετά το άλλο - παράνομο, κι αυτό - ανοίγετε. Και μετά οι Λότοι, τα ξυστά, όλα τα σκατά, που κατά καιρούς εφευρίσκετε. Και, τώρα, πια, σε μια περίοδο που βράζει ο τόπος, που τα αιτήματα γυρεύουνε πειστικές απαντήσεις, εσείς βγαίνετε με καινούρια διαολοπαιχνίδια. Με καινούριες λαδιές. Με νέες απάτες. Με στοιχήματα και με κοκορομαχίες. Τέτοια αθλιότητα!

Υπόσχεστε δισεκατομμύρια. Τραβάτε την προσοχή σε εύκολες λύσεις. Ξεγελάτε! Λέτε στον κόσμο, πως θα γίνει πλούσιος, σε μια νύχτα, χωρίς να του λέτε σε ποιο κρεβάτι θα τον ρίξετε και τι όργια θα του ζητήσετε να κάνει, για να πλουτίσει. Ακόμα και τη μαστροπεία την κάνετε ανέντιμα. Δε λέτε τα ποσά που ζητάτε να βγουν από τις τσέπες μας. Λέτε αυτά που θα "δώσετε"... Δε λέτε τι θα χάσουμε, στέκεστε σε αυτά που θα "κερδίσουμε".

Και αφού χάθηκε, βέβαια, ο σεβασμός, το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο. Η κατηφόρα έχει μεγάλη κλίση! Η μια απατεωνιά ακολουθεί την άλλη. Για να χρυσώσετε το χάπι μάς υπόσχεστε πως μέρος αυτής της κομπίνας θα πάει για τον πολιτισμό! Κάποια κέρδη από τον "Τζακ τον αντεροβγάλτη" θα πάνε στις τέχνες! Γιατί δεν τα παίρνετε και από τα μπορντέλα, θα σας πρότεινα. Να κρατάτε ποσοστά και από τις ηρωίνες, λέω. Από τις ληστείες. Από τις τοκογλυφίες. "Ξέπλυμα" χρημάτων δεν κάνετε; Κάντε το, λοιπόν, σωστά!

Τι κάθεστε, στείλτε τα ΜΑΤ να βαρέσουν όλες τις εστίες αντίστασης. Προστατέψτε την "περιοχή" σας. Περιφρουρήστε τις χαρτοπαιχτικές λέσχες. Αυτά τα "κωλόπαιδα" οι μαθητές άρχισαν τις καταλήψεις. Οι συνταξιούχοι βγήκαν στην Κάνιγγος! Οι αγρότες στους δρόμους. Οι ναυτεργάτες δένουν τα καράβια. Οι καθηγητές απεργούν. Με τέτοιο κοινωνικό χαλασμό δε στέκεται το Λας Βέγκας που πάτε να φτιάξετε. Χορεύτριες με μπικίνι απαιτούνται και όχι τρακτέρ στις διασταυρώσεις. Στριπτίζ και live sex επιβάλλεται και όχι φωνές στα πεζοδρόμια. Βαράτε όσους αντιστέκονται. Καταστρέψτε ό,τι μπορείτε, όσο γρηγορότερα μπορείτε! Ετσι κι αλλιώς, περαστικοί είστε! Δεν είστε υποχρεωμένοι να αφήσετε τίποτα όρθιο φεύγοντας!

Σκέφτομαι, τι άλλο, ακόμα θα γεννήσει ο άρρωστος νους σας, και τρομάζω. Αναρωτιέμαι και αγωνιώ σε τι, ακόμα, επικίνδυνες περιπέτειες θα τραβήξετε, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους; Τι σάπια τρόφιμα θα ρίξετε, ακόμα στην αγορά; Τρομάζω, διπλά, γιατί έχουν βουβαθεί και όλοι αυτοί που θα 'πρεπε να φωνάζουν. Σιωπούν, ένοχα, όλοι αυτοί που θα 'πρεπε να προσβάλλονται από τη συμπεριφορά σας. Και με τη σιωπή τους - συνειδητά ή ασυνείδητα - σας στηρίζουν. Και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό! Υπάρχει, βάσιμος, κίνδυνος να αποθρασυνθείτε ολοκληρωτικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ