Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Πολιτική υποκρισίας

Ποτέ η χώρα μας δε γνώρισε τόσο ψέμα και υποκρισία. Αλλοίωσαν την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας, χρησιμοποιώντας συνθήματά του, με τα οποία διαδήλωνε τον πόθο του να βγει από την κατάσταση που τα μονοπώλιά του δημιούργησαν.

Δυστυχώς, παγιδεύτηκαν και πολλοί συναγωνιστές μας, που θα χαρούμε να βρούνε ξανά τον εαυτό τους.

Θυμάστε τα παραμύθια τους περί "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο", "Καλύτερες μέρες" κ. ά.; Το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε ο καλύτερος εκφραστής του κατεστημένου, κάνοντας ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η ΝΔ και μάλιστα αθόρυβα.

Εννοείται, εάν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, θα έβγαιναν στους δρόμους, στις διαδηλώσεις και θα φώναζαν: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά".

Η ΝΔ υποκρίνεται όταν διακηρύττει πως είναι αντιπολίτευση. Και τούτο, γιατί δεν καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση, το κλείσιμο των εργοστασίων, δημιουργώντας έτσι την ανεργία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στο σοσιαλισμό, γιατί αν πίστευε δε θα υπέγραφε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και δε θα 'ταν υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Και ας αφήσουν εκείνα τα ηχηρά "Σύντροφοι και Συντρόφισσες", που είναι μόνο από σκοπιμότητα. Οι πραγματικοί σύντροφοι είναι μπροστάρηδες των λαϊκών αγώνων, δίνουν αφειδώλευτα και τη ζωή τους ακόμα, για τα ιδανικά που πιστεύουν. Είναι αυτοί που παλεύουν την κάθε αδικία, είναι οι Αριστεροί.

Και όχι να θέλουν να ονομάζονται "Σύντροφοι" αυτοί που λίγο πριν τις εκλογές τούς πιάνει ο καημός και μετά, μη τους είδατε. Γι' αυτό και όποιος θέλει να γίνει με επιτυχία ο "κινηματοθραύστης", λέει πως είναι Αριστερός και κουβαλάει τη φωτογραφία του Αρη. Ομως, αποδείχτηκαν μαέστροι στο ρουσφέτι, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του λαού.

Αυτοί είναι οι σοσιαλιστές που θα δίδασκαν στα σχολεία την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης; Που θα φρόντιζαν ιδιαίτερα τα "Περήφανα Γηρατειά" και όχι θα τα ξυλοφόρτωναν;

Γι' αυτό πρέπει - και μπορούμε - να παλέψουμε ενάντια στο ψέμα και τη διαστρέβλωση που στρέφεται ενάντια στο Κίνημά μας και αποπροσανατολίζει το λαό μας από τα καυτά προβλήματά του. Τους βλέπουμε και τώρα που ξεσηκώθηκαν οι αγρότες. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να διασπάσουν και να σπάσουν τα "μπλόκα"...

Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού, που αντισταθήκαμε στον κάθε κατακτητή και αυτό προς τιμή μας. Περάσαμε, όπως και όλος ο λαός μας, μεγάλες δυσκολίες και φουρτούνες. Ζήσαμε 30 χρόνια στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και είμαστε μάρτυρες των επιτυχιών της Νέας Σοσιαλιστικής Κοινωνίας. Δεν υπήρχε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Υπήρχε δωρεάν παιδεία και υγεία. Πρόβλημα εργασίας δεν υπήρχε, ο άνθρωπος ήταν νοικοκύρης στον τόπο του, στη δουλιά του, χωρίς το φόβο της απόλυσης από το αφεντικό. Και κυρίως υπήρχε Ειρήνη.

Αλλωστε και πολλοί συμπατριώτες μας, με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, εμπιστεύονταν τα παιδιά τους στις σοσιαλιστικές χώρες για να σπουδάσουν.

ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Πεύκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ