Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Στο πλευρό των αγροτών

Είναι η τρίτη και πιο οργισμένη "κατεβασιά" που ζούμε αυτές τις μέρες με τους αγρότες της χώρας μας, ας γίνει η τρίτη και "φαρμακερή" ενάντια στην ευρωμονοπωλιακή πολιτική του Μάαστριχτ.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας του λαού. Στη μάνα γης, χρωστάμε τη ζωή μας. Ας αντισταθούμε λοιπόν μαζί με τους αγρότες. Να τους συμπαρασταθούμε, ν' αγωνιστούμε μαζί τους. Κι ας λένε οι "φωτισμένοι" του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνάν τη χώρα μας ότι αυτά που συμβαίνουν, τα περιμένανε και είναι εποχιακές, πρόχειρες, υποκινούμενες διαμαρτυρίες.

Η ηρωική αγροτιά ας πάρει - ακόμα μια φορά - τη δύναμή της στα χέρια της, για την ανατροπή αυτής της ξενοθρεμμένης αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζί τους να σταθούν δίπλα τους εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι που κλείνουν τα μαγαζιά τους, νεολαία - που την ετοιμάζουν για σφαχτάρια στους αδίστακτους πολέμους τους εξυπηρετώντας τα βρώμικα συμφέροντά τους - όλος ο λαός.

Ο μύθος που συντηρούν ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είναι παντοδύναμοι", έπεσε με τις πρώτες αψιμαχίες των Γάλλων εργαζομένων, που στα 55 χρόνια κατέβασαν το συνταξιοδοτικό τους και έντρομοι οι "παντοδύναμοι" έκαναν δεκτά τα αιτήματά τους.

Η δύναμη των αδικημένων βρίσκεται στην ενότητα και τη μαχητική δράση. Κάθε ένας από εμάς είναι ο κρίκος μιας αλυσίδας ατσαλένιας που δε λυγάει με τίποτα. Εκείνο που διατυμπανίζουν, ότι ο λαός πρόσφατα ψήφισε αυτή την πολιτική που τώρα εφαρμόζουν, είναι ψέματα. Ο λαός τους ψήφισε για τις "καλύτερες μέρες" που του τάζανε πριν τις εκλογές.

Με τον ξεσηκωμό των αγροτών η αντεπίθεση που ξεκίνησε το ΚΚΕ άρχισε να παίρνει "σάρκα και οστά", ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μόνος δρόμος είναι ο αγώνας και όλοι μαζί!

Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Ιωνία Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ