Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΟ 3 - 1
Μαθήματα ποδοσφαίρου

Εκπληκτική η ΑΕΚ, δικαιούνταν ευρύτερη νίκη επί του "χλωμού", χτες, ΠΑΟ

Μαθήματα ποδοσφαίρου παρέδωσε χτες η ΑΕΚ, αναγκάζοντας τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να αρκεστεί στο ρόλο του κομπάρσου. Το τελικό 3 - 1 αποτελεί μαγική εικόνα, με βάση την απόδοση των αντιπάλων. Αν οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν στοιχειωδώς πιο ομαδικοί απέναντι στον εκπληκτικό Βάντσικ, το σκορ θα θύμιζε αγώνα πόλο...

Η Ενωση από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήξερε τι ήθελε και κυρίως πώς θα το πάρει. Επέβαλε το ρυθμό της και κατά διαστήματα έκανε τους "πράσινους" να φαντάζουν ερασιτέχνες. Σωστή κυκλοφορία, κίνηση χωρίς την μπάλα, φαντασία και άψογος τρόπος ανάπτυξης.

Ο ΠΑΟ έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων. Ασύνδετος, νωθρός, με την άμυνα του γεμάτη κενά και ανίκανη να αντιδράσει στις επελάσεις και επινοήσεις των γηπεδούχων. Μοναδική όαση από τους φιλοξενούμενους ο Γιόζεφ Βάντσικ.

Ο Πολωνός "γίγαντας" χωρίς ίχνος υπερβολής πολλές φορές αντιμετώπιζε μόνος του τους "κιτρινόμαυρους". Ενδεικτικά αναφέρουμε τις φάσεις του 13 (Τσάρτας, Κωστής), 37 (Τσάρτας), 40 (Μπατίστα), 46 (Κωστής), όπου οι γηπεδούχοι τετ α τετ με τον τριφυλλοφόρο τερματοφύλακα δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το σκορ άνοιξε στο 28, όταν σε μια από τις επελάσεις του ο Τσάρτας έκανε συρτή σέντρα και ο Καλλιτζάκης προσπαθώντας να διώξει πέτυχε αυτογκόλ. Τα τέρματα των γηπεδούχων ζευγαρώθηκαν στο 53. Ο Τσάρτας έκανε σέντρα και ο Κωστής παρότι εμποδιζόταν από τον Αποστολάκη με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Φαλτσαριστό σουτ από τον Κετσπάγια (77) ανέβασε το σκορ στο 3 - 0 για να μειώσει δύο λεπτά πριν από τη λήξη ο Αλεξούδης με πλασέ.

Ο διαιτητής Ψυχομάνης, που ήταν πολύ καλός, ακύρωσε γκολ του Κωστή ως οφ σάιντ και "κιτρίνισε" τον Χριστοδούλου.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης (77 Μαλαδένης), Βλάχος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσάρτας (88 Παυλόπουλος), Κασάπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης Γ. Χ., Καλλιτζάκης, Μάρκος (62 Χριστοδούλου), Καπουράνης (76 Γεωργιάδης Γ. Σ.), Νιόπλιας, Βαζέχα, Μαραγκός, Δώνης (45 Αλεξούδης).

Δηλώσεις

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η συμπεριφορά του Ρότσα, που, παραδίδοντας μαθήματα σοβαρότητας, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της ΑΕΚ, χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες.

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: "Παίξαμε πολύ καλά. Με ευχαρίστησε περισσότερο από όλα, ακόμη και από το σκορ, η διάρκεια στην απόδοσή μας. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που η ομάδα είχε τόσο καλή απόδοση από την αρχή ως το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίχτες. Τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, υπάρχει όμως ένα ακόμα. Το σκορ μας δίνει προβάδισμα, όμως στο ΟΑΚΑ μας περιμένει δύσκολος αγώνας. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, θυμηθείτε τι έγινε με τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό θα είμαστε στον επαναληπτικό πιο σοβαροί και δυνατοί".ΡΟΤΣΑ: "Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου. Η ΑΕΚ ήταν φανερά καλύτερη από εμάς. Είχε σωστή κυκλοφορία στην μπάλα, πάθος, όλα τα στοιχεία να κερδίσει. Ευτυχώς, που βάλαμε γκολ και έχουμε κάποιες ελπίδες. Με το 3 - 0 θα ήταν σχεδόν αδύνατο. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Ηταν πράγματι καλύτερη και στα δύο παιχνίδια. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε. Εχουμε πολλές υποχρεώσεις".

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ