Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Από τη δράση των Παραρτημάτων

Αεροπόροι καταγγέλλουν - διεκδικούν

Στη Γενική τους Συνέλευση (31-1-96), τα μέλη του Αντιστασιακού Συνδέσμου Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας,ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο διαπιστώνουν: Οι συνθήκες ζωής της ελληνικής κοινωνίας συνεχώς χειροτερεύουν στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων", και καταγγέλλουν: Την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, την τουρκική σοβινιστική επιθετικότητα στο θέμα των βραχονησίδων, καθώς και τη μεσολαβητική επέμβαση των Αμερικανών. Εκφράζουν δε, τη θλίψη τους για την απώλεια των τριών αξιωματικών του Ναυτικού μας.

Στο υπόμνημα αναφέρονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντιστασιακοί αεροπόροι. Για την επαναχορήγηση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου, που δε λύθηκε, επίσης για τη μη χορηγία του βοηθήματος που έλαβαν πρόσφατα όλοι οι απόστρατοι, παρόλο ότι τόσο το ΜΤΑ, όσο και το ΓΕΑ, αναγνωρίζουν το δίκιο τους. Στην πράξη όμως εξακολουθούν να είναι απόστρατοι β' κατηγορίας. Καταλήγοντας, ζητούν από τον υφυπουργό Εθν. Αμυνας κ. Κουρή να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Και καταλήγουν ότι με την εθελοντική συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση τίμησαν το Σώμα της ελληνικής Αεροπορίας.

Από την Ξάνθη

Στις 28-1-96 πραγματοποιήθηκε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ. Υστερα από γόνιμη συζήτηση για όλα τα θέματα, εγκρίθηκε ψήφισμα, με το οποίο διαμαρτύρονται για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία. Απαιτούν από την κυβέρνηση να διεκδικήσει από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις και να βάλει τέρμα στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας. Πέρα απ' αυτά, διαμαρτύρονται επειδή δεν ολοκληρώθηκε, όπως προβλεπόταν από το νομοσχέδιο της Οικουμενικής, η ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των θυμάτων της Κατοχής και καλούν την κυβέρνηση να το καταθέσει στη Βουλή με τις τροπολογίες που προτείνουν οι αντιστασιακές οργανώσεις. Αξιώνουν επίσης την κατάργηση των γνωστών άρθρων 6 και 7 του Ν. 2320/95, να εξομοιωθούν οι ανάπηροι και τραυματίες της ΕΑ με εκείνους του πολέμου 1940 - 41. Να συνταξιοδοτηθούν οι ανασφάλιστοι αγωνιστές του ιδιωτικού τομέα και οι επαναπατρισθέντες από τη Ρουμανία πολιτικοί πρόσφυγες κλπ.

Από την Κομοτηνή

Και το παράρτημα της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ πραγματοποίησε στις 4-2-96 τη Γενική του Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση. Επίσης και εδώ εγκρίθηκε ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η έντονη αντίθεση των μελών του Παραρτήματος προς την πολιτική της υποταγής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την καλεί να παγώσει τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, ανακαλώντας το εκστρατευτικό Σώμα από τη Βοσνία και κλείνοντας τις ΝΑΤΟικές βάσεις. Να σταματήσει επίσης τη διολίσθηση προς τη διχοτόμηση της Κύπρου, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία και τέλος, να βάλει τέρμα στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ