Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Χιονισμένο ράλι στο Μόντε Κάρλο

Πέρσι το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ έμεινε εκτός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, φέτος ήταν η σειρά του ιστορικού αγώνα του ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ. Ομως η παράδοση βοήθησε ώστε να γίνει ένας καλός αγώνας που ανακάλυψε ένα νέο ταλέντο, τον Πατρίκ Μπερναντίνι. Ο νεαρός οδηγός κέρδισε τον αγώνα με Φορντ Εσκορτ Κόσγουορθ, έχοντας συνολικό χρόνο 5 ώρες 24 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και οδηγώντας πολύ θεαματικά ειδικά στα χιονισμένα κομμάτια.

Δύο πρωτοκλασάτοι οδηγοί ακολούθησαν, ο Φρανσουά Ντελακούρ με το εμπροσθοκίνητο Πεζό 306 και ο Αρμιν Σβαρτς με την ημιεργοστασιακή Τογιότα Τσέλικα. Επειδή ο αγώνας μετρούσε στην κατηγορία F2, οι βαθμοί εδραίωσαν τον Μελακούρ στην κορυφή της κατάταξης και ακολουθούν ο Βασίνε και Βέμερ. Ανάμεσα στις 165 συμμετοχές και ο δικός μας Κώστας Αργυρίου με συνοδηγό τον Σταμάτη Λάσκο, που αγωνίστηκαν με ένα εργοστασιακό FIAT Cinquecento. Η πρώτη ημέρα βρήκε το ελληνικό πλήρωμα στην 57η θέση της γενικής, αλλά ανάμεσα στα 14 πεντακοσαράκια το ελληνικό βρισκόταν στην 3η θέση.

Ομως οι χιονισμένοι δρόμοι του πριγκιπάτου δε βοήθησαν καθόλου το ελληνικό πλήρωμα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, λόγω σπασμένου ημιαξονίου. Η εμπειρία όμως που αποκόμισαν οι Αργυρίου - Λάσκος θα τους φανεί ιδιαίτερα πολύτιμη τον επόμενο χρόνο, που όπως μαθαίνουμε θα ξαναπροσπαθήσουν στο ράλι του πριγκιπάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ