Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Χαιρετισμός από καρδιά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,Αθήνα: Στέλνω τη θερμή μου αγάπη σε όλους τους συντελεστές του κόμματός μου, του ηρωικού ΚΚΕ. Και πρώτα απ' όλα στον επίτιμο Πρόεδρό του, Χαρίλαο Φλωράκη, τον Βασίλη Εφραιμίδη, που με τους αγώνες τους στα βουνά και τις πόλεις, παρά τα χρόνια που έχουν στις πλάτες τους, δεν παύουν ν' αγωνίζονται για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Επίσης, στη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, που ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρα στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ολοκλήρου του λαού μας. Επίσης σε όλους τους βουλευτές μας, που δε σταματούν να τρέχουν για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τα διεθνή.

Χαιρετώ επίσης από καρδιά, όσους ψήφισαν στη Ρωσία για το σοβιετικό καθεστώς, που δύσκολα αλλά γρήγορα θα επανέλθει στην πατρίδα του αθάνατου Λένιν.

Η ευόδωση θα 'ρθει...

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ,Αθήνα: Οι προγραμματισμένες αντιλαϊκές κι αντεθνικές αποφάσεις των κυβερνώντων κανονίζονται έτσι ώστε να λαμβάνονται πάντα πριν από ασθένειες σαν αυτή του Α. Παπανδρέου.. Αλλη εποχή ήταν η δεκαετία του '50 κι άλλη του '90, που διανύουμε. Ηδη ο κόσμος σήμερα άρχισε να αντιλαμβάνεται πιο απελευθερωμένα τις αποπροσανατολιστικές ραδιουργίες που σκαρώνουν κάθε φορά οι κρατούντες για τα εθνικά και οικονομικά θέματα της χώρας. Γι αυτό και δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Καθημερινά αντιδρά αποφασιστικά και μαχητικά. Οι προσπάθειές του άρχισαν να παίρνουν το δρόμο του συντονισμένου και καθολικού αγώνα, που η ευόδωσή του δε θ' αργήσει να 'ρθει.

Γιατί δεν τολμούν;

Γ. Α. ΧΑΛΑΡΗΣ,Αθήνα: Και ενώ οι απόγονοι των εγκληματιών του ναζισμού αναγνωρίζουν τα εγκλήματα των γονιών τους και με τις αποφάσεις τους τονίζουν ότι η μνήμη των εγκλημάτων του ναζισμού θα πρέπει να παραμένει ζωντανή για τις επόμενες γενεές, εμείς, οι δικές μας κυβερνήσεις, εδώ και ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, στο όνομα της Γερμανίας, δεν τολμούν να ζητήσουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας οι αναγνωρισμένοι πια, από τους ίδιους τους συμπατριώτες τους, εγκληματίες.

Και όταν αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία, εμείς δε διδάσκουμε στα σχολεία μας την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, ενώ από την άλλη τιμήθηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν οι δωσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών, ενώ απόγονοί τους είναι σήμερα και βουλευτές στην ελληνική Βουλή... Τα γράφω αυτά με την ευκαιρία της ανακήρυξης της 27ης Γενάρη από την κυβέρνηση της σημερινής Γερμανίας, ως "Εθνικής Μέρας Πένθους για τα θύματα του ναζισμού"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ