Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Τραγική ειρωνεία

(Στις φιέστες πρώτοι, στα προβλήματα του λαού απόντες)

Την περιπέτεια της άρρωστης μητέρας του στα νοσοκομεία, μας περιγράφει ο αναγνώστης μας ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΡΕΛΗΣ απ' το Καματερό (Αττικής). Γράφει:

"Η μάνα μου έπαθε εγκεφαλικό στις 26.1.1996 και ώρα 12.30. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, αλλά μας απάντησαν ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο ασθενοφόρο. Τη μεταφέρω ο ίδιος με το αυτοκίνητό μου στον "Ευαγγελισμό". Φτάσαμε στις 2μμ, όπου ο γιατρός διέγνωσε ότι έπαθε εγκεφαλικό. Εμεινε στα εξωτερικά ιατρεία μέχρι τις 8.15 μμ. Τότε οι γιατροί αποφάσισαν να εισαχθεί για νοσηλεία. Μεταφέρθηκε στον 7ο όροφο του παλιού κτιρίου. Ομως, δεν υπήρχε κρεβάτι και έμεινε με το φορείο στο διάδρομο... Αυτή είναι η φροντίδα και η προτεραιότητα της κυβέρνησης για την υγεία που ακούμε κάθε λίγο απ' τους αρμόδιους υπουργούς; Νόμισαν πως κατάργησαν τα ράντζα, επειδή τα αντικατέστησαν με φορεία;

Η περιοχή μας δεν έχει ένα νοσοκομείο. Η αδιαφορία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων έχουν καταδικάσει τις συνοικίες μας. Ομως, όταν είναι για προβολή οι αρμόδιοι συνωστίζονται. Οπως συνέβη στις 21.1.1996, που στο Καματερό υπήρξε πραγματική συρροή επιφανών στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκείνη τη μέρα ο δήμαρχος Καματερού κ. Τράκας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσαν τους μαζικούς φορείς της πόλης (εκτός του Παραρτήματος Οικοδόμων που είναι ο μαζικότερος φορέας) για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 15 υπουργοί, βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και οι Μ. Παπαϊωάννου, Κ. Γείτονας, Κ. Κουλούρης. Από τη ΝΔ οι κ. κ. Απ. Ανδρεουλάκος, Γκ. Μαυροπούλου, Β. Πολύδωρας κλπ. και από την Πολιτική Ανοιξη ο Α. Λεντάκης.

Παρόντες, δηλαδή, προς άγραν εκλογικής πελατείας, αλλά απόντες απ' τα λαϊκά προβλήματα της πόλης. Καλό θα ήταν ο δήμαρχος του Καματερού και το επιτελείο του να οργανώσουν και καμιά ημερίδα για τα οξυμένα προβλήματα της πόλης και να καλέσουν τους πιο πάνω κυρίους για να πάρουν θέση. Υπάρχει σε εκκρεμότητα το σχέδιο πόλης, το νεκροταφείο, το νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας κλπ".

Υ. Γ.Σας στέλνω και την καταγγελία που έκανε τη μέρα της φιέστας το Παράρτημα Οικοδόμων που αναφέρει: "Νομίζουν πως έτσι μας "τιμωρούν", γιατί τολμήσαμε στις προηγούμενες εκδηλώσεις να διαμαρτυρηθούμε για την ακρίβεια, την ανεργία, τη λιτότητα και στεναχωρήσαμε τους "υψηλούς" καλεσμένους τους; Εμείς, όμως κ. δήμαρχε, είμαστε παρόντες (όχι βέβαια στη χωρίς περιεχόμενο "φιέστα" σας), αλλά έξω, στο μετερίζι του αγώνα!"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ