Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγχώνευση με όρους ζητά ο πρόεδρος της "Ιονικής Ασφαλιστικής"

Αιχμές κατά της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και όσων έσπευσαν να λασπολογήσουν σε βάρος της "Ιονικής Ασφαλιστικής", άφησε προχτές ο πρόεδρός της Σωτήρης Τσόπελας σε ό,τι αφορά στη διαδικασία συγχώνευσης της εταιρίας με την ασφαλιστική "Μετρολάιφ".

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρίας, ο πρόεδρος της "Ιονικής" έκανε λόγο για αδιαφάνεια στην όλη διαδικασία και μη ύπαρξη επιχειρηματικού πλάνου. Ο ίδιος έθεσε τρεις όρους προκειμένου να αποδεχτεί η διοίκηση της "Ιονικής Ασφαλιστικής" τη συγχώνευση της εταιρίας, η διαδικασία ολοκλήρωσης της οποίας, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 8 με 12 μηνών. Οι όροι είναι οι εξής: να μην απαλειφθεί από τη νέα εταιρία το όνομα της Ιονικής, να διασφαλιστούν οι 2.500 χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρίας και να στηριχτεί η Ιονική μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ιονικής, για το θέμα της συγχώνευσης, είχε κρατήσει πρωτύτερα "σιγήν ιχθύος" στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου της - μητρικής της Ιονικής - Εμπορικής Τράπεζας, ενώ απείχε από άλλη εκδήλωση των ασφαλιστών της "Ιονικής Ζωής" για το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ