Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Πολιτική υποτέλειας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,Νίκαια: Από τις στήλες του "Ρ" θέλω να απευθύνω φωνή διαμαρτυρίας προς τον νέο πρωθυπουργό της χώρας: Κύριε Σημίτη, γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ ενεργούν πάντα σε βάρος της Ελλάδας. Ετσι, αντί να ευχαριστείτε τον Κλίντον για την Ιμια και την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα έπρεπε να κάνετε το αντίθετο. Να ανακαλέσετε το εκστρατευτικό μας σώμα από τη Βοσνία, τα αεροπλάνα και τα πολεμικά πλοία μας από την Αδριατική, να κλείσετε τις αμερικανικές βάσεις.

Μην ταπεινώνετε άλλο το λαό μας! Σταματήστε την πολιτική της υποτέλειας! Οσο για τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης, ας σταματήσουν το μεγάλο κακό που κάνουν στη χώρα μας, προβάλλοντας αυτή την πολιτική.

Είναι ασέβεια

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ,Επιτάλιο Ολυμπίας. Διαμαρτύρεται στο γράμμα του για την αδικία που γίνεται σε βάρος 11 συνταξιούχων αντιστασιακών της ΔΕΗ, οι οποίοι πήραν μέρος στην επιχείρηση σωτηρίας - της ανατίναξης από τους Γερμανούς - της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι. Για το λόγο αυτό και ως ελάχιστη προσφορά προς τους αγωνιστές του τότε εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (τώρα ΔΕΗ), τους είχαν παραχωρήσει κάποια απαλλαγή ρεύματος. Ομως, οι "αρμόδιοι" με τη δικαιολογία της "οικονομίας προς όφελος του ελληνικού λαού", τους στερούν αυτή την ελάχιστη τιμητική μεταχείριση.

Είναι ασέβεια να στερήσει η σημερινή κυβέρνηση από τους αντιστασιακούς συνταξιούχους την ελάχιστη αυτή προσφορά, όταν μάλιστα έγινε νόμος και συμπεριλήφθηκε στο συμβόλαιο εξαγοράς της ΔΕΗ το 1961.

Ωδινεν όρος...

Ο ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,από τη Μεγάλη Βρύση Ν. Κιλκίς, γράφει για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Θυμίζει το "ώδινεν όρος και έτεκε μυν", για να εξηγήσει την ανάδειξη του Κ. Σημίτη ως πρωθυπουργού. Και προσθέτει: Εχουν κάθε λόγο οι άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών να τον υμνούν. Είναι ολόκληρος δικός τους. Εμάς δε θέλουμε τίποτα να μας θυμίζει από όσα έχουν πράξει όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπητοί μου συμπατριώτες, που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ, πόσο εθνικά υπερήφανοι νιώθετε όταν ακούτε ότι οι μεν Γερμανοί επιθυμούν αυτόν, οι δε Αμερικανοί τον τάδε.

Ρωτάω και τον κ. Εβερτ, πόσο άνδρες νιώθουν οι βουλευτές της παράταξής του, όταν αποχωρούν από την αίθουσα της Βουλής τη στιγμή που ανεβαίνει στο βήμα και παίρνει το λόγο μια γυναίκα και μάλιστα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ενώ, κ. Εβερτ, θα 'πρεπε να παραμείνουν και να ακούσουν το "κατηγορώ" που δίκαια τους απευθύνει.

Μόνο ένα παλλαϊκό κίνημα - μέτωπο μπορεί να σαρώσει αυτή την κόπρο του Αυγείου, που συσσώρευσε ο δικομματισμός σ' αυτόν τον τόπο.

Δυναμώστε την πάλη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ,Περιστέρι (Αττικής). Εκείνο που θέλω να πω είναι: Οσο θα δυναμώνει - και θα δυναμώνει - η πάλη ανάμεσα σε εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευτές, τόσο τα σκυλόψαρα της ολιγαρχίας θα φροντίζουν να συκοφαντούν το πρωτοπόρο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό θα συνεχίσει, με συνέπεια, να πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ησυσπείρωση και πάλη είναι για μας μονόδρομος. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου να πάψουμε να πιστεύουμε στα κάθε είδους "ΘΑ", που μας εξαπατούν και μας παίρνουν την ψήφο μας. Είναι καιρός, όλοι εμείς "της Γης οι κολασμένοι" να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με επικεφαλής τον εγγυητή τους, το ΚΚΕ, που οι αντίπαλοί μας φροντίζουν έντεχνα να το συκοφαντούν.

Αδικος όμως ο κόπος τους. Το ΚΚΕ είναι χρεωμένο από την Ιστορία να μας απαλλάξει από το σκοτάδι της πισωδρόμησης. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, επαγρυπνείτε!.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ