Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις

ΜΟΣΧΑ.-

Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε ρωσικές και τσετσενικές δυνάμεις διεξάγονται γύρω από το μικρό χωριό Τσεντορόι, κοντά στην κωμόπολη Νοβογκρόζνενσκι, μετέδωσε το Πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ. Σύμφωνα με τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση, στη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους 6 Ρώσοι στρατιώτες.

Σε μια άλλη επίθεση, οι Τσετσένοι αντάρτες ανατίναξαν έναν αγωγό κοντά στη Σολκόφσκαγια (Κεντρική Τσετσενία) που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Νταγκεστάν στην Τσετσενία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προμήθεια από τη Ρωσία. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της προσκείμενης στη Μόσχα τσετσενικής κυβέρνησης Αμπντούλ Μπουγκάγεφ δήλωσε στο Πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ πως η ανατίναξη είναι "μια προβοκάτσια που στόχο είχε την αποσταθεροποίηση της κατάστασης".

Μήνυση κατά του Γκρατσόφ

Μήνυση κατά του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας στρατηγού Πάβελ Γκρατσόφ υπέβαλε σε δικαστήριο της πόλης Τιράσπολ, πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας (Μολδαβία), ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μπέργκμαν, ο οποίος απολύθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις 20 Οκτώβρη 1995. Ο Μπέργκμαν ήταν διοικητής του στρατοπέδου στο Τιράσπολ της 14ης στρατιάς του ρωσικού στρατού στη Μολδαβία και απομακρύνθηκε από το στρατό, κατηγορούμενος για κλοπή όπλων και πυρομαχικών από τις αποθήκες της μονάδας. Στη μήνυσή του αναφέρει ότι τα όπλα που κλαπήκανε έχουν πουληθεί στους Τσετσένους αυτονομιστές και υπαινίσσεται ότι η πώληση έγινε εν γνώσει του Γκρατσόφ και του αντικαταστάτη του στη διοίκηση του στρατοπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ