Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
Εγγυημένη η ασυδοσία της απελευθερωμένης αγοράς

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θίξει το καθεστώς του απελευθερωμένου ωραρίου και το πλαφόν στα τετραγωνικά μέτρα των πολυκαταστημάτων, για το οποίο η κυβέρνηση διατεινόταν την περασμένη άνοιξη ότι έθεσε για να... προστατεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απέσπασαν χτες οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη. Με το υπόμνημα, το οποίο υπέβαλε το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), οι ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων αξιώνουν:

  • Να μη θιχτεί το καθεστώς του απελευθερωμένου ωραρίου και το πλαφόν των τετραγωνικών μέτρων των καταστημάτων. Για το τελευταίο, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς "συγχαίρουν" την κυβέρνηση που... παρά τις επιφυλάξεις του ΣΕΛΠΕ, "το ρύθμισε πρόσφατα"! Επίσης, ζητούν να μη θιχτεί το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών που τους λύνει τα χέρια να ασκούν άνισο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.
  • Να "εξομοιωθεί η βιομηχανία με το εμπόριο σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά κίνητρα" και, βέβαια, δεν εννοούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις...
  • Επίσης, ζητούν τη ρύθμιση του θέματος της επισφάλειας των λιανικών πωλήσεων επί πιστώσει, που, όπως υποστηρίζει ο ΣΕΛΠΕ, δημιουργεί δυσχερείς καταστάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ