Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προειδοποιητική απεργία των αρχαιολόγων

"Στα όρια της αντοχής τους" έφτασαν οι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟ και διαμαρτυρόμενοι προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 29 Φεβρουαρίου.Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνει ότι "όλοι οι υπουργοί την τελευταία 6ετία συμφώνησαν στην ανάγκη αναβάθμισης του κλάδου. Οταν όμως κατατέθηκε σ' αυτούς, από το ΣΕΑ, πλήρες σχέδιο ειδικού βαθμολογίου - μισθολογίου, επικαλέστηκαν την ισχύουσα νομοθεσία και παρέπεμψαν το θέμα στο αόρατο μέλλον".

Να σημειωθεί ότι ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου αρχαιολόγου στην επαρχία φτάνει μόλις τις 105.000 δρχ. (!)

"Αντιθέτως", σημειώνει ο ΣΕΑ, "το ΥΠΠΟ όταν επιχορηγεί το Κέντρο Βιβλίου ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λέσβου, θεωρεί υποχρέωσή του να καθορίζει, με αποφάσεις δημοσιευμένες σε ΦΕΚ, το μισθό του πρώτου διευθυντή στο ύψος των 800.000 δρχ. και του δεύτερου διευθυντή στο ύψος των 450.000 δρχ".

Εκτός από ειδικό βαθμολόγιο - μισθολόγιο, οι αρχαιολόγοι ζητούν: Επαναφορά του μηνιαίου επιδόματος βιβλιοθήκης (40.000 δρχ.), χορήγηση επιδόματος αυξημένης ευθύνης, καταβολή πραγματικών υπερωριών, προκαταβολή των οδοιπορικών τους και καταβολή δεύτερου μισθού εκπαιδευτικής άδειας.

Επίσης, διεκδικούν τις παρακάτω θεσμικές ρυθμίσεις: Αντικατάσταση του ξεπερασμένου οργανογράμματος του ΥΠΠΟ, χάραξη Εθνικής Αρχαιολογικής Πολιτικής με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και εκσυγχρονισμό της αρχαιολογικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ