Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Ρόδος "ξαναβρίσκει" το ποδήλατο

Ξεκινάει σήμερα ο 2ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, που αναμένεται να κηρύξει την έναρξη, ξεκινά σήμερα το πρωί ο 2ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου. Για το σμαραγδένιο νησί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την προβολή του, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος της Ρόδου Γ. Γιαννόπουλος. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην 48η Επέτειο της Ενωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. ενώ ένα από τα τέσσερα ετάπ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά, που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Δωδεκανήσου.

Από την πλευρά του Δήμου Ρόδου και της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί ο Ποδηλατικός Γύρος της Ρόδου στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Σκοπός των παραγόντων της Ρόδου είναι να καθιερωθεί ο Ποδηλατικός Γύρος και να αποτελέσει ένα καινούριο ξεκίνημα για την αναζωογόνηση της ποδηλασίας στο νησί, που πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν στο χώρο του ποδηλάτου.

Στους αγώνες, που αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή, θα πάρουν μέρος 11 ομάδες από έξι χώρες, τις Αυστρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία και Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ