Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Με τη φλόγα της νιότης

Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ μας έστειλε από το Τορόντο του Καναδά, την ακόλουθη ανταπόκριση: Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ελληνοκαναδικής Οργάνωσης, στις 16-2-96, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την 53η επέτειο της θρυλικής ΕΠΟΝ, από τις οργανώσεις "Νίκος Μπελογιάννης", ΚΚΚ, "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ", Ελληνοκαναδική Δημοκρατική Οργάνωση, Αντιστασιακούς Βετεράνους της ΕΑ 1940 - 41.

Μέσα σε ατμόσφαιρα αγωνιστική, με τον ύμνο της ΕΠΟΝ, άλλα αντιστασιακά τραγούδια και με την υπόσχεση να συνεχιστεί ο αγώνας ώσπου να εκπληρωθούν όλα τα ιδανικά της ΕΠΟΝ για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, γιορτάστηκε η επέτειος.

Ο Θ. Παρλάνης στο χαιρετισμό του κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί και αγωνιστεί μέσα από τις δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις του ελληνισμού στο Τορόντο, ενάντια στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις, θέλοντας να πάρουν πίσω όλες τις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων που κέρδισαν με μακρόχρονους αγώνες.

Στο ιστορικό της ΕΠΟΝ αναφέρθηκε ο κύριος ομιλητής Γ. Λαϊνάς.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι προσκεκλημένοι: Λ. Παπαδόπουλος,εκ μέρους της "Λέσχης Φίλων των ΚΚΕ", ο Κ. Βαγενάς, της Ελληνοκαναδικής Δημοκρατικής Οργάνωσης. Την εκδήλωση τίμησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Miguel Figueroa από το Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά. Παραβρέθηκαν και οι οι πρώην πρόεδροι της Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Λ. Παπαϊωάννου,Δ. Αγγελάκος και Ν. Παρούσης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με συνεστίαση, μουσική και χορό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ