Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Εληξε η αεροπειρατία

ΜΟΝΑΧΟ.-

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατία, που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε αεροπλάνο τύπου "Μπόινγκ 727" των τουρκοκυπριακών αερογραμμών. Μετά από μία στάση στη Σόφια, το αεροπλάνο προσγειώθηκε, τελικά, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου και παραδόθηκε, χωρίς επέμβαση ή κάποιο επεισόδιο, στις αρχές ο αεροπειρατής και απελευθερώθηκαν οι 110 επιβάτες και τα 9 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας 20χρονος Τουρκοκύπριος, με ένα πλαστικό πιστόλι, κατάφερε να ελέγξει το αεροπλάνο των τουρκοκυπριακών αερογραμμών. Κατά την εξέλιξη της αεροπειρατίας, ο 20χρονος υποστήριζε ότι μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν άλλοι 4 συνεργοί του, κάτι, όμως, που δεν επιβεβαιώθηκε μετά την παράδοσή του και την απελευθέρωση των επιβατών. Ο ίδιος δέχτηκε να παραδοθεί, χωρίς καμία αντίσταση, στις βαυαρικές αρχές, μετά τη διαβεβαίωση των Γερμανών διαπραγματευτών ότι θα του επιτραπεί να κάνει δηλώσεις στον Τύπο και να συναντήσει ένα δικηγόρο ειδικευμένο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τόσο οι επιβάτες, όσο και το πλήρωμα ήταν σε άριστη κατάσταση και υποστήριξαν ότι ο αεροπειρατής δεν τους απείλησε ούτε μία φορά.

Αν και οι δηλώσεις του 20χρονου δεν έχουν, ακόμα, δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με πηγές των αστυνομικών αρχών του Μονάχου, σκοπός της αεροπειρατίας ήταν η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα στην Τσετσενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ