Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 0-1
Κατάλληλο για υπνωτικό

Αγγαρεία στον Βύρωνα από τις δύο ομάδες

Συνιστάται σε όσους έχουν πρόβλημα με το νευρικό τους σύστημα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε κανένα φάρμακο αλλά στον πρώτο ημιτελικό της χτεσινής ημέρας ο οποίος έγινε στον Βύρωνα. Η ΑΕΚ ξανακέρδισε τον Αθηναϊκό με 1-0 αυτή τη φορά και σφράγισε (τυπικά) το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό.

Το παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να προταθεί ως το πιο ενδεδειγμένο καταπραϋντικό. Σε περίπτωση που τελείωνε 0-0 η σημαντικότερη φάση του αγώνα θα ήταν οι... αλλαγές. Αν μάλιστα νομίζετε πως υπερβάλλουμε ίσως σας πείσουν οι προπονητές. "Ηταν ένας αγώνας και για τους δύο κάτι παραπάνω από προπόνηση" (Μπάγεβιτς), "διαδικαστικός αγώνας" (Τεννές).

Το 5-0 της Ν. Φιλαδέλφειας δεν άφηνε περιθώρια για ψευδαισθήσεις αναφορικά με το ποιος θα έφευγε από το γήπεδο έχοντας κατακτήσει την πρόκριση. Ετσι οι προπονητές αποφάσισαν να δώσουν χρόνο σε παίχτες που "ζεσταίνουν" τον πάγκο, ώστε να ξέρουν πόσο μπορούν να τους υπολογίζουν.

Το γκολ εξέπληξε τους πάντες αφού τίποτα δεν προοιωνιζόταν ένα τόσο... αφυπνιστικό γεγονός. Ηταν λοιπόν το 88 και ο Κοπιτσής έκανε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή. Ο Κεφαλάς δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, όμως την απέκρουσε στο πλασέ του Παυλόπουλου. Αυτή πήγε στον Κωστένογλου που μέσα από την περιοχή με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Αν πρέπει να αναφερθούν και κάποιες άλλες φάσεις θα θυμηθούμε (μετά δυσκολίας) τα σουτ των Σπίνουλα (14), Ντάμπιτς (16), Σιδηρόπουλου (29), Σαραβάκου (31) και την κεφαλιά του Μανωλά (89).

Ο διαιτητής Τεβεκέλης κατάφερε να εκτεθεί ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι. Λίγο πριν τη λήξη ο Ατματσίδης μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή της περιοχής, αυτός θεώρησε προφανώς ότι ήταν απ' έξω και υπέδειξε φάουλ. Ομως "ξέχασε" να βγάλει την κόκκινη κάρτα όπως προβλέπει ο κανονισμός...

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κεφαλάς, Μόνος, Μπούτζουκας (74 Μαυρομμάτης), Τέπιτς, Θεοδωράκος, Ζώταλης, Παπαποστόλου, Αναστασίου, Ντάμπιτς, Σπίνουλας (66 Βάσσιος), Σιδηρόπουλος (62 Αθανασίου).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κωστένογλου, Μανωλάς, Βλάχος, Κωστής (46 Σαβέφσκι), Σαραβάκος, Μαλαδένης (54 Κούτουλας), Δημητριάδης, Κετσπάγια, Κασάπης (66 Παυλόπουλος).

  • Αιμάτωμα στη γάμπα (από κλοτσιά) έπαθε ο Κωστής και καθίσταται αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ