Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίμηνη εξόρμηση

Πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου

ΒΟΛΟΣ.-

Να ξεκινήσει δίμηνη εξόρμηση, με επισκέψεις σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις και συγκεντρώσεις, για την ενημέρωση των μελών του για τα προβλήματα του κλάδου, αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ Βόλου, ο οποίος φιλοδοξεί μέσα σ' αυτό το δίμηνο να εγγράψει 300 νέα μέλη στη δύναμή του. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:

  • Ν' απορριφθούν οι προτάσεις των βιομηχάνων και να καταγγελθεί η συμφωνία της ντροπής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ.
  • Να ενημερωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι του κλάδου για όλες τις πλευρές - θεατές και αθέατες - της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, που επιβάλλει στον κλάδο και στο Νομό Μαγνησίας αποβιομηχάνιση, έκρηξη της ανεργίας, μείωση της αγροτικής παραγωγής και αναγάγει σε "πρωταθλητές" της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου τους εμποροϋπαλλήλους και τους υπαλλήλους σούπερ μάρκετ. Οι εργαζόμενοι με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος, έχουν δικαίωμα ν' αποφανθούν με δημοψήφισμα αν συμφωνούν ή όχι μ' αυτές τις επιλογές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Να εκφραστεί η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της "Βαμβακουργίας", καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη της επιχείρησης στον ΟΑΕ και με ευθύνη των κρατικών τραπεζών να λειτουργήσει, να εξυγιανθεί και ν' αναπτυχθεί, με χάραξη κλαδικής πολιτικής και δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα κλωστοϋφαντουργίας μαζί με την "Π - Π".
  • Να εκφραστεί η συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ, καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για επιστροφή της ΑΓΕΤ στο δημόσιο και να χαράξει μια κλαδική πολιτική, με τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τσιμεντοβιομηχανίας.
  • Να διοργανώσει εκδήλωση στην 1η Απρίλη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με συνδιοργανωτή τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, με θέμα "Εργασιακές σχέσεις - Ανεργία - Συνθήκη του Μάαστριχτ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ