Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Τελικός: Πράξη πρώτη

Ο ΠΑΟ υποδέχεται σήμερα τον Αρη. Νίκες των γηπεδούχων στους ημιτελικούς των γυναικών

Πρώτη πράξη του τελικού σήμερα στις 4.45μμ (ΣΚΑΪ) στο κλειστό της Λεωφόρου ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Αρη που συναντώνται για πρώτη φορά σε τελικό στην ιστορία των πλέι οφ. Μέχρι στιγμής το σκορ από τις συναντήσεις της κανονικής περιόδου είναι ισόπαλο, αλλά ο ΠΑΟ έχει προβάδισμα έδρας.

Οι πράσινοι που τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο και ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά προβάλλουν σαν φαβορί. Ο Αρης από την άλλη μεριά κατάφερε να φτάσει στον τελικό πετυχαίνοντας το 3-1 σε βάρος της Ορεστιάδας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράδοση καλών εμφανίσεων στη Λεωφόρο και ελπίζουν. Πάντως ο προπονητής τους Κ. Χαριτωνίδης πνέει τα μένεα για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε καθόλου περιθώριο να ξεκουραστεί μετά το παιχνίδι της Τρίτης στην Ορεστιάδα και χαρακτήρισε κατάντημα τη διακοπή των πλέι οφ. Μετά το σημερινό παιχνίδι τα πλέι οφ θα διακοπούν προκειμένου οι Τόνεφ (ΠΑΟ) και Ναϊντένοφ (Αρη) να αγωνιστούν με την Εθνική Βουλγαρίας στο προολυμπιακό τουρνουά της Δανίας (27-29/3). Ο τελικός των πλέι οφ θα συνεχιστεί στις αρχές Απρίλη.

Στο μεταξύ δε θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός μετά από αίτημα της Ορεστιάδας και του Ολυμπιακού που δήλωσαν ότι παραιτούνται. Μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΟΠΕ στην τελική κατάταξη τρίτη είναι η Ορεστιάδα και τέταρτος ο Ολυμπιακός. Η Ορεστιάδα και ο πέμπτος της κατάταξης Κτησιφώντας (για πρώτη φορά στην ιστορία του) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Συνομοσπονδίας. Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Κυπελλούχων.

Γυναίκες: Νίκες Ιωνικού ΝΦ, Βριλησίων

Οι έδρες μίλησαν στα χτεσινά πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών των πλέι οφ στις γυναίκες. Ο Ιωνικός ΝΦ κέρδισε τον Φιλαθλητικό και τα Βριλήσια τον ΠΑΟ και πήραν προβάδισμα με 2-1 στις νίκες.

Ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου Ιωνικός ΝΦ, αν και αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 (11-15, 15-8, 15-9, 15-4) από τον Φιλαθλητικό. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στο καλό σερβίς και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση για να επιβληθούν. Ο Ιωνικός ΝΦ έπαιξε με τις: Μπλάμη, Ουζούνοβα, Φεντότοβα, Μάσου, Ιορδανίδου, Ντούλε (Πανουτσοπούλου, Σάκουλα, Κοζίρεβα) και ο Φιλαθλητικός με τις: Δρακουλίδου, Κοστούρκοβα, Τσακιρόπουλου, Τοντόροβα, Καρδαμανίδου, Νικολαϊδου (Κουτουξίδου, Οικονομίδου).

Στο Χαλάνδρι η αναμέτρηση ήταν θρίλερ με τα Βριλήσια να παίρνουν τη νίκη με 3-2 (7-15, 15-5, 15-6, 13-15, 15-11). Τα Βριλήσια έπαιξαν με τις: Καραντάσιου, Ν. Γκαραγκούνη, Μεμετζή, Κιτίποβα, Μ. Γκαραγκούνη, Μουρτζάκου(Λιχολέτοβα, Παπαναγιώτου) και ο ΠΑΟ με τις: Σάλτσεβιτς, Γιαλένιου, Θεοδωράκη, Μπάκνερ, Αγγελάκη, Σφυρή (Λιματζάκη, Πραγκαλούδη, Μπάμπουλη).

Τα επόμενα παιχνίδια είναι το Σάββατο. Στον Παναθηναϊκό προέκυψε πρόβλημα Σάλτσεβιτς καθώς η ελληνοποιημένη παίκτρια απειλεί να μην κατέβει γιατί ο ΠΑΟ της χρωστά 7 εκατομ. από τα 10 του συμβολαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ