Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις και τρομοκρατία στους Κούρδους

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΟΝΝΗ.-

Τα αστυνομικά μέτρα στη Γερμανία συνεχίστηκαν, καθώς η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες από 123 συλλήψεις Κούρδων, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι σχετίζονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Από τους συλληφθέντες συνεχίζονται να κρατούνται 21, ενώ συνεχίζεται η επιτήρηση των αρχών στις εκδηλώσεις. Μέχρι αργά χτες το βράδυ, πάντως, όλα κυλούσαν ομαλά.

Στο μεταξύ, η Βόννη επανέλαβε την πρόθεσή της να "πάρει αποτελεσματικά μέτρα" για να χτυπήσει τις παράνομες δραστηριότητες του ΡΚΚ στη Γερμανία.

Με αφορμή τις τουρκο-γερμανικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες στην Αγκυρα, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας - Γερμανίας, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Βόννης ετοιμάζεται να σκληρύνει το νόμο για τους αλλοδαπούς, σε μια προσπάθεια να προληφθούν πιθανές ταραχές από πλευράς Κούρδων.

Στην Τουρκία, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αρχές συνέλαβαν 19 μέλη ισπανικής αντιπροσωπείας, η οποία είχε μεταβεί στην περιοχή για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Νεβρόζ (Νέα εποχή).

Οι τουρκικές αρχές, πάντως, αρνήθηκαν ότι η πληροφορία αληθεύει.

Στη Βόννη, το συντονιστικό γραφείο των οργανώσεων για την προάσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τα μέλη δύο αντιπροσωπειών - μιας ισπανικής και μιας η οποία αποτελούνταν από Γερμανούς και Αυστριακούς - στη Νοτιοανατολική Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ