Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ο τίτλος περνά από το Καυτατζόγλειο

Κρίσιμο παιχνίδι για την κούρσα του τίτλου ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟ. Στη Νεάπολη δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Στο Καυτατζόγλειο θα γίνει το σημαντικότερο ματς της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α Εθνικής. Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και θέλει τη νίκη ώστε να κάνει όνειρα Ευρώπης. Αντίθετα οι πράσινοι θέλουν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη Νεάπολη ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ενώ στην Εδεσσα η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Αρη. Αναλυτικά τα παιχνίδια της αγωνιστικής:

Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός με νωπές ακόμα τις μνήμες από το μεγάλο θρίαμβο επί της Λέγκια θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Αγιαξ: "Εχουμε ακόμη αρκετές μέρες να ασχοληθούμε με τους Ολλανδούς. Προέχει η συνάντηση με τον Ηρακλή. Αν περάσουμε χωρίς απώλειες θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου". Πιθανή 11άδα για τους πράσινους: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης. Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Μάρκος, Μαραγκός, Μπορέλι, Βαζέχα, Δώνης.

Στον Γηραιό ο υπηρεσιακός τεχνικός Αντωνιάδης είναι αισιόδοξος: "Οπως τα καταφέραμε με τον Ολυμπιακό το ίδιο μπορούμε και με τον ΠΑΟ. Ποντάρω την κούραση του αντιπάλου από την υπερπροσπάθεια με τη Λέγκια". Η συνάντηση θα αρχίσει στις 6.30μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

Στη Νεάπολη για λόγους γοήτρου περισσότερο ο Ολυμπιακός θέλει τους τρεις βαθμούς. Απόντες από την Πειραϊκή ομάδα θα είναι ο τραυματίας Σκαρτάδος και ο τιμωρημένος Γιουσκόβιακ. Πιθανή σύνθεση: Ράντος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Τρούπκος, Ιωαννίδης, Μαρινάκης, Γεωργάτος, Ιβιτς, Αλεξανδρής ή Σαπάνης, Πασσαλής, Καραπιάλης. Οπως γίνεται αντιληπτό ο Τάκης Περσίας θα δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που χουν αγωνιστεί ελάχιστα όπως οι Αμανατίδης και Τρούπκος.

Ο Ολεγκ Μπλαχίν στον Ιωνικό που στον πρώτο γύρο έκανε τη ζημιά με το 0-0 στο Καραϊσκάκη δηλώνει: "Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι το φαβορί όμως πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι για τις δυσκολίες τους ματς".

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΟΦΗ η επικράτηση σε βάρος της Παναχαϊκής μετά τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα. Ο Γκέραντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες λόγω... Εδεσσαϊκού.

Το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τους Κρητικούς και επιδιώκουν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Αρη που επίσης διψάει για πόντους. Το όνειρο για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του ΟΥΕΦΑ έχει πάρει σάρκα και οστά στην πόλη των καταρρακτών, όμως ο τεχνικός παραμένει προσγειωμένος: "Καλύτερα να κάνουμε ταμείο στο τέλος", υποστηρίζει ο Αναστασιάδης. Στους κιτρινόμαυρους ο Γιόζεφ Γιαραμπίνσκι ζήτησε αγωνιστική πειθαρχία και κινητικότητα επί 90 λεπτά.

Οι λόρδοι στον Βύρωνα φιλοξενούν την Καλαμάτα. Ο προπονητής του Αθηναϊκού Μπάμπης Τεννές αναμένεται να παρατάξει ένα επιθετικό σχήμα, ενώ ο ομόλογός του της "μαύρης θύελλας" Μπο Πέτερσον θα είναι ευχαριστημένος και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην Ξάνθη η Σκόντα θα κοντραριστεί με τον Πανιώνιο που "καίγεται" για τους βαθμούς προκειμένου να μείνει στην κατηγορία.

Στην ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στα "σαλόνια" η Λάρισα μόνο με νίκη θα συντηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες της. Ομως και για τον Πανηλειακό το ματς στο Αλκαζάρ είναι κρίσιμο αφού δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά στην κατηγορία.

Τέλος, στο Καραϊσκάκη ο καταδικασμένος Εθνικός θα αγωνιστεί με τον Απόλλωνα που είναι σε τροχιά ανοδική μετά την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 4μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ