Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Ποιος μας κυβερνά;

Δ. Θ. ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΗΣ,Κυψέλη. Με αφορμή τα εθνικά μας προβλήματα, ρωτώ: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Την απάντηση, βεβαίως, τη δίνει το ίδιο το Σύνταγμά μας, που λέει ότι τη χώρα κυβερνάει η εκλεγμένη, από τον λαό, κυβέρνηση. Αρα, ο μόνος κυρίαρχος στην Ελλάδα, πρέπει να είναι ο λαός!

Και όμως, με θλίψη βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές των μεγάλων αφεντικών και "συμμάχων" μας. Μας ένταξαν, χωρίς να μας ρωτήσουν, στην Ενωμένη Ευρώπη, υπογράψανε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μια συμφωνία νέας μορφής αποικιοκρατίας, με δόλωμα το χρήμα. Το περιβόητο Πακέτο Ντελόρ.

Ο ελληνικός, όμως, λαός δεν τους πιστεύει πια και δε θέλει να υποταχτεί σ' αυτόν τον ζυγό που του ετοίμασαν. Με οδηγητή το ηρωικό ΚΚΕ ξεσηκώνεται, παλεύει και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και θα γίνει πραγματικός αφέντης στον τόπο του!

Τα βάσανά μας δεν έχουν τελειωμό

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Α. Π. Αθήνα: Ο άνθρωπος ένιωθε ότι είχε εξουσία και ότι θα έπρεπε κάπου να την ασκήσει. Πού; Μα, ως συνήθως, στον ανυπεράσπιστο φορολογούμενο πολίτη. Ο λόγος αφορά προϊστάμενο του ΙΚΑ, στην οδό Πειραιώς 181, όπου στις 12/3/96 πήγα το πρωί για να βγάλω βιβλιάριο ασθενείας, λόγω απώλειας, και για καλό και για κακό είχα μαζί μου ένσημα μιας 5ετίας.Και, άκουσον άκουσον, ο εν λόγω προϊστάμενος - που ευρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη - μου ζήτησε όλα τα ένσημα από τότε που έπιασα δουλιά, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια!! "Μα το λέει αυτό ο Κανονισμός;", παρατήρησα. "Το λέω ΕΓΩ και θα κάνεις αυτό που σου λέω ΕΓΩ", μου απάντησε με ύφος δικτάτορα. Κάποιοι υπάλληλοι πήραν το μέρος μου, χαμηλόφωνα για να μην τον θίξουν, λέγοντας ότι ο Κανονισμός του ΙΚΑ είναι από το 1937 και λέει ότι όποιος έχει δυο μηνών ένσημα δικαιούται να βγάλει βιβλιάριο ασθενείας. Δεν προχώρησαν όμως στην έκδοσή του, φοβούμενοι ίσως το "αφεντικό".

Και ερωτώ: Υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να ταρακουνήσει λίγο ορισμένους καρεκλάκηδες, που αντί να εξυπηρετούν τον πολίτη τον καταδυναστεύουν; Και ταλαιπωρούν σαδιστικά αναπήρους, αρρώστους, γέροντες, που είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν το Ιδρυμα;

Φαίνεται πως με οποιαδήποτε κυβέρνηση σ' αυτόν τον τόπο τα βάσανά μας δεν έχουν τελειωμό.

Εγρήγορση

Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ από την Αθήνα: "Σήμερα η "νέα τάξη πραγμάτων", που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της ΕΕ, διαποτίζει με νεοφασιστικές θεωρίες του τύπου "το τέλος της ιστορίας" τις ψυχές των ανθρώπων που είναι αδύναμοι ν' αντισταθούν και οδηγεί τον κόσμο στην υποταγή και τον όλεθρο. Κάνουν ό,τι μπορούν για να καταπνίξουν τους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες. Η μέθοδός τους: "Διαίρει και βασίλευε".

Καταστρατηγούν συμφωνίες για το "στάτους κβο" των συνόρων, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις μεταπολεμικές διεθνείς συνθήκες και αυτής ακόμα του Ελσίνκι του 1975.

Για τη διένεξη Ελλάδας - Τουρκίας, μεθοδεύουν καιρό τώρα, την προσφυγή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ποιος ο λόγος να πάμε; Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα. Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, δήλωσε: "Η προσφυγή δεν έχει κανένα νόημα".

Τέλος, τονίζω την ανάγκη για μια συνεχή λαϊκή επαγρύπνηση, που θα βοηθήσει την απόκρουση των διάφορων αντιλαϊκών μέτρων και των εθνικών κινδύνων, που αυξάνουν τελευταία, με απρόβλεπτες, άγνωστες παραμέτρους, που μας απειλούν όλο και περισσότερο. Σ' αυτή την εγρήγορση, χρειάζεται άντληση δύναμης και θάρρους από τα λαμπρά παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας των αγωνιστών, ηρώων του '21, που γιορτάζουμε την 175ή επέτειο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ