Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
"Δε θα περάσει" η υπερλεωφόρος

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη της πλατείας Κένεντι, διαδηλώνουν οι Χαλανδριώτες, την Τετάρτη, την αντίθεσή τους στην κατασκευή της Λεωφόρου Πεντέλης

Με κεντρικό σύνθημα "Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην καταστροφή του Χαλανδρίου", οι Χαλανδριώτες διαδηλώνουν την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, την αντίθεσή τους στην κατασκευή του τερατουργήματος της Λεωφόρου Πεντέλης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της πλατείας Κένεντι.Τη συγκέντρωση συνδιοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και ο Δήμος Χαλανδρίου.

Μπροστά στην απειλή διχοτόμησης και καταστροφής του πολεοδομικού και κοινωνικού ιστού της πόλης τους, που θα σημάνει η κατασκευή της εν λόγω λεωφόρου, οι Χαλανδριώτες κάνουν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν μέχρι νίκης τον αγώνα τους. Ενας αγώνας, που έχει να κάνει με τη σωτηρία της πόλης τους, αφού η υπερλεωφόρος (με πλάτος 54 - 76 μέτρα!) θα διασπά και θα απομονώνει τμήματα του δήμου τους, θα προκαλεί υψηλό θόρυβο και ατμοσφαιρική ρύπανση, λόγω αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου. Ενας αγώνας που έχει, ακόμη, υπερτοπική σημασία, αφού η κατασκευή της Λεωφόρου Πεντέλης είναι ένα από τα οδικά "έργα" που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για την εξυπηρέτηση του αεροδρομίου των Σπάτων.

Οπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων, η κατασκευή της λεωφόρου αυτής, μήκους τριών χιλιομέτρων, σε συνδυασμό με την ελεύθερη Λεωφόρο Σταυρού Ελευσίνας - που θα διαπερνά επίσης το Χαλάνδρι - και τον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης - Πατήματος που προβλέπεται, θα μετατρέψει το Χαλάνδρι από προάστιο σε αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, καλεί συνολικά τους Αθηναίους να συμπαρασταθούν σ' αυτόν τον αγώνα, τονίζοντας πως είναι αγώνας για όλο το Λεκανοπέδιο.

Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η δημοτική αρχή της πόλης θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αφορμή την κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ