Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ: Κέρδη 500 εκατομ. δρχ. είχε πέρσι η συνεταιριστική εταιρία "Σεβάθ", ο τζίρος της οποίας αυξήθηκε σε 5 δισ. δρχ. (από 4 δισ. δρχ.) για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ενώ αυξημένες κατά 25% ήταν και οι πωλήσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Σεβάθ" κάνει όλες τις προμήθειές της από την περιοχή της Θράκης, δημιουργώντας εισοδήματα για χιλιάδες παραγωγούς της περιοχής, παράλληλα με την απασχόληση 250 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Συμφωνία για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφορικού τραπεζικού συστήματος, υπέγραψε πρόσφατα η "Ιντρασόφτ" με την ιδιωτική τράπεζα του Λιβάνου "Beirut Riyad Bank". Το υπερσύγχρονο σύστημα περιλαμβάνει όλη την γκάμα εκτέλεσης των συνήθων τραπεζικών εργασιών, πλέον ενός πρωτοποριακού συστήματος "Φωνητικής Εξυπηρέτησης" (phone banking), μέσω του οποίου οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληροφοριακές ή εγχρήματες συναλλαγές μέσω τηλεφώνου (ερώτηση υπολοίπου, μεταφορά λογαριασμών κτλ).

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (1): Δυο προγράμματα θεραπευτικού τουρισμού για 15.000 άτομα συνολικά και για 15 διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέση. Το πρώτο πρόγραμμα καλύπτει 10.000 δικαιούχους και γίνεται σε συνεργασία με το ΙΚΑ (συμμετοχή 2.700 δρχ. την ημέρα) και το δεύτερο υλοποιείται αποκλειστικά από τον ΕΟΤ καλύπτοντας 5.000 μη δικαιούχους του θεραπευτικού τουρισμού του ΙΚΑ (ημερήσιο κόστος 3.000 δρχ. για Ιούλη και Αύγουστο και 2.500 δρχ. για τους υπόλοιπους μήνες). Οσοι εκμεταλλευτές ξενοδοχείων ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 12 Απρίλη στον ΕΟΤ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ(2): Στις ιδιαίτερες σχέσεις και δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του ρωσικού λαού και το ενδιαφέρον της Ελλάδας να δει ένα μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων τουριστών, αναφέρθηκε ο γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα. Στη διάρκεια συνάντησής του με το Ρώσο υπουργό Μεταφορών επίσης, συζήτησε τις δυνατότητες διευκόλυνσης τόσο των θαλάσσιων, όσο και των εναέριων επικοινωνιών μεταξύ των δυο χωρών. Ο γγ του ΕΟΤ μετέβη στη ρωσική πρωτεύουσα σαν επικεφαλής μεγάλης ελληνικής αντιπροσωπείας με την ευκαιρία της 3ης Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης ΜΙΤΤ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Κέρδη, προ φόρων, 610 εκατομ. δρχ. αποκόμισε η τράπεζα για το πρώτο δίμηνο του 1996, έναντι 295 εκατομ. δρχ. το αντίστοιχο δίμηνο του 1995 (αύξηση 106%). Αύξηση εμφανίζουν επίσης, συγκρίνοντας το ίδιο χρονικό διάστημα, οι χορηγήσεις (57%) και οι καταθέσεις (8,3%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ