Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα για τις κλαδικές Συμβάσεις

Την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συμβάσεων εργασίας θα απαιτήσουν η ΓΣΕΕ και τα προεδρεία Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα από το προεδρείο του ΣΕΒ, με το οποίο θα συναντηθούν την επόμενη βδομάδα.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές Συμβάσεις διαπιστώθηκαν χτες σε σύσκεψη των Ομοσπονδιών με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στην οποία επισημάνθηκε η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη των εργοδοτικών οργανώσεων, που αρνούνται να παραστούν σ' αυτές και επιδεικνύουν αδιαλλαξία στην ολοκλήρωσή τους.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού, "οι εκπρόσωποι των εργοδοτών επιμένουν σε προκλητικές προτάσεις για ποσοστό αυξήσεων κάτω και από αυτό της ΕΓΣΣΕ", όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Εκτός αυτού ορισμένες εργοδοτικές οργανώσεις αρνούνται να εφαρμόσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν κηρυχτεί υποχρεωτικές. Γι' αυτό η ΓΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και τις Επιθεωρήσεις Εργασίας να κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ