Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8

O εργαζόμενος λαός θα αντιδράσει

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Θα πω κι εγώ τη γνώμη για το 15ο Συνέδριο του τιμημένου ΚΚΕ. Οι γνώσεις μου είναι στοιχειώδεις, βέβαια, έχω όμως την πείρα των 70 χρόνων που σέρνω στην πλάτη μου.

Είχα την τύχη να αναλάβω προστάτης 5μελούς οικογένειας, το 1939, που πέθανε ο πατέρας μου. Φαντάζεστε, λοιπόν, αγαπητοί σύντροφοι την εποχή εκείνη, όσοι τη ζήσανε, τι καταστάσεις επικρατούσαν. Από παντού διαδιδόταν ο τρόμος του πολέμου να πλησιάζει και στη χώρα μας. Ο λαός αλυσοδεμένος από τη δικτατορία Μεταξά, τα καλύτερα παιδιά του στις φυλακές και τα ξερονήσια και όμως! Την ώρα της ανάγκης, έκοψε τις αλυσίδες και σαν ανήμερο θεριό όρμησε εναντίων των κατακτητών. Πάλεψε, μάτωσε, αγωνίστηκε, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για την ελευθερία. Τα κοράκια του φασισμού, όμως, ήταν πολλά και καλά εξοπλισμένα, που υποχρεώθηκε να υποχωρήσει προσωρινά.

Η άρχουσα τάξη τα μάζεψε και έφυγε, εγκαταλείποντας το λαό στην απογοήτευση, στην πείνα και στην εξαθλίωση της κατοχής. Ποιος όμως ενδιαφέρθηκε για το λαό. Το ΚΚΕ, το Κόμμα σου, λαέ, τον οργάνωσε, τον διαφώτισε, τον ενθάρρυνε να παλεύει και να αντιστέκεται, του 'δειξε το δρόμο για το Σοσιαλισμό. Πώς μπορεί να ξεχάσει την Εθνική αλληλεγγύη που έσωσε ζωές απ' την πείνα, με το σύνθημα, σπυρί στον έρανο, βόλι στην αντίδραση;

Από το 1943 και μετά, η επαρχία ήταν ένα απέραντο σχολείο, οι καθοδηγητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ είχαν αναλάβει τη διαφώτιση του λαού και τον προετοίμαζαν για ένα νέο καθεστώς, χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, απολαμβάνοντας ισότιμα τα αγαθά της εργασίας του.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια και θεωρίες για το ΚΚΕ, μάρτυρες είναι οι αγώνες του, ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές δεν έκρυψε την αλήθεια από το λαό. Το Πρόγραμμά του πεντακάθαρο, Δημοκρατία, Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία, ψωμί - παιδεία - δικαιοσύνη. Ο λαός αφέντης στο σπίτι του, έξω τα ξένα αφεντικά, ισότιμη συνεργασία, με όλους τους εργαζόμενους λαούς. Η αποτυχία των προσδοκιών αυτού του δίκαιου αγώνα οφείλεται στην ξένη επέμβαση και στην ντόπια αντίδραση, όπως όλοι μας το γνωρίζουμε. Μέχρι πότε όμως αυτός ο λαός θα υποκύψει και θα ανέχεται να καταπατούνται τα δικαιώματά του και οι κατακτήσεις από τη "νέα τάξη πραγμάτων";

Οσο κι αν προσπαθούν να τον αποπροσανατολίσουν οι ντόπιοι και ξένοι αφεντάδες με τα ΜΜΕ που διαθέτουν, που παρουσιάζουν την ΕΕ και το Μάαστριχτ για παράδεισο, η πραγματικότητα αποδεικνύει το αντίθετο. Τα "αγαθά" που του προσφέρουν είναι ληστείες, δολοφονίες, ναρκωτικά, πορνείες, ανεργία και συνεχή λιτότητα. Η μήπως θα τον πείσουν οι εξαρτημένοι πολιτικάντηδες των αστικών κομμάτων με τη φιλελεύθερη ιδιωτική πρωτοβουλία, που ξεπουλάνε τον ιδρώτα του λαού για ένα κομμάτι ψωμί, στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες; Οχι, ο εργαζόμενος λαός θα αντιδράσει και ήδη άρχισε να αντιδρά. Θέλει όμως συμπαραστάτη, θέλει βοήθεια. Οι κομμουνιστές με το κόμμα τους είναι πάντα μπροστά, πρέπει όμως να βοηθήσει και όλος ο προοδευτικός κόσμος, για να δούμε καλύτερες μέρες.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ

Βουβοπόταμος - Πρέβεζα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ