Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Για το συντονισμό δράσης των ΚΚ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Στο σχέδιο Προγράμματος σελ. 7, προβάλλεται "η ανάγκη συντονισμού της πάλης των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων...". Σήμερα τα ΚΚ τολμούν να ανοίξουν τις φτερούγες τους, να πετάξουν και να ξαναφανούν στο στερέωμα, έτοιμα να παίξουν το νομοτελειακό ρόλο τους. Και σίγουρα ο συντονισμός της δράσης τους αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού. Νομίζω, όμως, ότι συντονισμένη δράση που επιδιώκεται, στην πράξη θα μείνει στόχος ανεκπλήρωτος, έστω κι αν θεμελιωθεί στη Λενινιστική θεωρία. Γιατί θα λείπει το συντονιστικό όργανο, που θα κατευθύνει τους αγώνες των κομμουνιστών ενάντια στη λαίλαπα του βάρβαρου και αδίστακτου καπιταλισμού. Δεν υποτιμώ τις ικανότητες των ηγεσιών των ΚΚ της Ευρώπης και αλλού, αλλά ούτε οι Σοσιαλδημοκράτες υποτιμούν τις ηγεσίες τους, ωστόσο δεν παύουν να πρεσβεύουν στην ύπαρξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Λένιν εργάστηκε επίμονα για τη δημιουργία της Κομμουνιστικής Διεθνούς, γιατί πίστευε στην ενότητα της διεθνούς τακτικής του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος όλων των χωρών. Το διεθνές αυτό καθοδηγητικό κέντρο ήταν απαραίτητο για βοήθεια στα νεαρά και αδύναμα ακόμα κομμουνιστικά κόμματα εκείνης της περιόδου (1919).

Καταλήγοντας φρονώ ότι και σήμερα, που τα ΚΚ είναι αδύναμα, χρειάζεται να ξαναλειτουργήσει κάποια έστω Γραμματεία Διεθνής που αναμφισβήτητα θα επιδράσει πολύμορφα και θετικά στην πάλη των κομμουνιστών. Προτείνω να απασχολήσει το 15ο Συνέδριο.

ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ