Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επικυρίαρχοι και υποτελείς

Με αφορμή την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στη χώρα μας και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής, ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ από τους Αμπελόκηπους Θεσ/νίκης γράφει: Παρά την επικινδυνότητα του αεροδρομίου του Ελληνικού, κατάφερε το αεροπλάνο της πρώτης Αμερικανίδας κυρίας να προσγειωθεί αισίως. Αξιοθαύμαστος ήταν ο ζήλος των ανδρών του Εφ Μπι Αϊ μια κι ερχόταν σε χώρα "εχθρική". Αφού κατέλαβαν πρώτα το αεροδρόμιο, προήλασαν κατόπι και στην υπόλοιπη Αθήνα. Απ' τη διορατικότητά τους δε γλίτωσαν το"ψαχτήρι" ούτε και οι αστυνομικοί μας, ούτε τ' αυτοκίνητα των πρώτων κυρίων της Αθήνας, λες και γνώριζαν τα σαϊνια πού πρέπει να ψάξουν για τρομοκράτες. Φαίνεται ότι η πολύχρονη πείρα τους δεν τους γελάει.

Αν π.χ., δε σκότωναν τότε με τη μεγαλειώδη αεροπορική επιδρομή τους την κορούλα του Καντάφι, πώς θα γλιτώναμε σήμερα απ' τους "τρομοκράτες";

Προχτές ακόμη ο "τρομοκράτης" Κάστρο έριξε δυο αμερικανικά αεροπλάνα, για να μην αναφερθούμε στον Κόλπο των Χοίρων παλαιότερα.

Αλλά κι ο Κάρατζιτς κι ο Μπλάντις πού θα πάνε; Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν για τα "εγκλήματα" που έκαναν στον τόπο τους, αφού επιλεκτικά σκότωναν μόνον γυναικόπαιδα, γιατί δεν είχαν αεροπλάνα. Ενώ οι Αμερικανοί με τους βομβαρδισμούς τους σκότωναν μόνον Σέρβους στρατιώτες.

Τέλος, πιστεύω πως η κυρία Χίλαρι να έμεινε ευχαριστημένη και κερδισμένη από το ταξίδι της στη χώρα μας, το ίδιο, ελπίζω, να μείναμε και εμείς.

Οσο για τα αποικιοκρατικά δώρα, καθρεφτάκια κ.ά., πιστεύω πως μας χρειάζονταν, για να βλέπουν κάποιοι μέσα, τον βαθμό της υποτέλειας στους ξένους. Ισως ν' αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Δεν ξεχνάμε πάντως, πως πριν μισό αιώνα περίπου, κάποιοι άλλοι υποτελείς έλεγαν σ' έναν άλλο "μεγάλο" Αμερικανό, τον στρατηγό Βαν Φλιτ: "Ιδού ο στρατός σας".

  • Με το ίδιο θέμα ασχολείται στο γράμμα του και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΡΙΔΑΣ από Νίκαια Πειραιά: Σαν Ελληνας φορολογούμενος πολίτης διαμαρτύρομαι για όλο αυτό το αίσχος της υποδοχής της κ. Χίλαρι, τον εξευτελισμό που υπέστησαν οι έχοντες την ευθύνη της προστασίας της, Ελληνες αστυνομικοί, από τους Αμερικανούς κομάντος που τη συνόδευαν.

Η Αθήνα έζησε τρεις μέρες αναστάτωσης και αποκλεισμού, με ελέγχους και ταλαιπωρία των πολιτών. Κι όλο αυτό χάριν της Κας Χίλαρι, συζύγου του Προέδρου της Αμερικής Κλίντον που η κυβέρνησή του με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της, αιματοκυλά ολόκληρους λαούς, που ενέχεται σε οικονομικά σκάνδαλα εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γυναίκα αυτή μαζί με την κόρη της πήρε "αμπάριζα" κι επιθεώρησε τα αμερικάνικα στρατεύματα κατοχής στη Βοσνία. Στη συνέχεια πήγε στην Τουρκία, χώρα πολύ φιλική της, χώρα που με την υψηλή προστασία και βοήθεια των "δικών" της σφάζει τον κουρδικό λαό και δημιουργεί με τον σοβινιστικό επεκτατισμό της προβλήματα στη χώρα μας. Τέλος, κατέληξε εδώ, στην Ελλάδα, στο "ξέφραγο αμπέλι". Και αφού μας εξευτέλισε, ακινητοποιώντας τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της, πήγε στην Ολυμπία και "άναψε" τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στη χώρα της. Μάλιστα, στις Ελληνίδες συνοδούς της χάρισε καθρεφτάκια και χάντρες.

Ομως ο ελληνικός λαός που βλέπει και ξέρει την καμαρίλα που τον εξουσιάζει, σύντομα θα την εξαποστείλει "από κει που 'ρθε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ