Τετάρτη 17 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο "Ρόπτρον" και αλλού

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται από την Κυριακή του Πάσχα ο Μανώλης Λιδάκης,φιλοξενούμενος του "Μύλου" μέχρι τα τέλη Απρίλη. Ο γνωστός ερμηνευτής παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφία του, καθώς και άλλα γνωστά, παλιά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Μαζί του τραγουδούν η Ερωφίλη και η Δέσποινα Ολυμπίου.

Στη Θεσσαλονίκη ανηφορίζει και ο Αντώνης Καλογιάννης,προκειμένου να δώσει οκτώ συναυλίες στην "Αίγλη". Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί για δύο τετραήμερα από αύριο μέχρι και την Κυριακή και από τις 25/4 έως 28/4, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από τους "Λιποτάκτες", τις "Μικρές Κυκλάδες" και το "Αξιον Εστί" του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τραγούδια άλλων μεγάλων λαϊκών συνθετών. Μαζί του εμφανίζονται οι Αννα Βασιλακοπούλου και Ανθή Τατσιούλη.

"Αλκυονίδα Μέρα" είναι ο τίτλος του καινούριου δίσκου της Βούλας Σαββίδη,ο οποίος και θα αποτελέσει το βασικό υλικό του προγράμματος, που θα παρουσιάσει η ερμηνεύτρια για 13 "αλκυονίδες" νύχτες στο "Ρόπτρον" (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια), από τις 19/4 έως 5/5. Πέντε συνθέτες, οι Γ. Καζαντζής, Θ. Κοροβίνης, Γ. Αρσενίδης, Δ. Μαρκατόπουλος και Γ. Τσατσόπουλος και πέντε στιχουργοί, οι Ηλ. Κατσούλης, Γ. Τσατσόπουλος, Οδ. Ιωάννου, Γ. Αθανασόπουλος και Θ. Κοροβίνης υπογράφουν τα καινούρια τραγούδια της Β. Σαββίδη. Στο τρίωρο μουσικό ταξίδι στο "Ρόπτρον" την συνοδεύει ο Ανδρέας Κουμπαρούλης με τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο "Εξω από του χρόνου το κλουβί", αλλά και σμυρναίικα τραγούδια.

Τα "13 Φεγγάρια",πάντως, θα ξαναλάμψουν από αύριο με παρόντες και πάλι στη σκηνή τους Αναστασία Μουτσάτσου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Παντελή Θαλασσινό και Αθηνά Μόραλη.Στο πρόγραμμά τους πάντα μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ