Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8

Ορισμένες σκέψεις ή απόψεις

  • Δικτατορία του προλεταριάτου

- Η άνοδος στην εξουσία της εργατικής τάξης ή το ορθότερο των εργαζομένων γίνεται διά της ΝΙΚΗΣ σε εκλογές ή επαναστατικά - Οχτωβριανή Επανάσταση κλπ. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη, η αλλαγή είναι θεσμική και οι νικητές έχουν υποχρέωση και καθήκον να κατοχυρώσουν τη Νίκη τους.

  • Θεσπίζοντας ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - το οποίο θα εξασφαλίζει τις αλλαγές αυτές - οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Σε περίπτωση ειρηνικής αλλαγής, το Σύνταγμα εγκρίνεται από το Νέο Κοινοβούλιο ή με Δημοψήφισμα. Στην επαναστατική αλλαγή οι επαναστατικές δυνάμεις έχουν το Επαναστατικό Δίκαιο.

Ετσι λοιπόν, αφού η Δικτατορία του Προλεταριάτου είναι το "Επαναστατικό Δίκαιο", στις σημερινές συνθήκες, πρόσφορος όρος κι αν θέλετε πιο δόκιμος είναι "Συνταγματική κατοχύρωση των κατακτήσεων του εργαζόμενου Λαού".

  • Ανατροπή ή κατάρρευση

- Ανεξάρτητα αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο, το ερώτημα - ΓΙΑΤΙ θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια.

Ενας βασικός παράγοντας της ιστορίας αυτής είναι η κατάρρευση των ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ των κομμουνιστικών κομμάτων, η δημιουργία άρχουσας τάξης με ταυτόχρονο αποκλεισμό και περιθωριοποίηση της κομματικής βάσης και του λαού σε διακοσμητικό ρόλο.

  • Εργατική τάξη ή εργαζόμενοι;

Η μονότονη αναφορά στο κείμενο και στον προσυνεδριακό διάλογο της ορολογίας εργατική τάξη δημιουργεί κενά, σε ποιους απευθύνεται και ποιους ενδιαφέρει. Διότι ένας πτυχιούχος ΑΕΙ, με διδακτορικό και παντρεμένος, παίρνει 136.000 καθαρά το μήνα. Αυτός που ανήκει στην εργατική τάξη ή στον επιστημονικό κλάδο που αμείβεται με λιγότερα χρήματα από τον εργάτη;

Κατά την άποψή μου θα πρέπει η ορολογία να είναι σωστή. Η θα μιλάμε και θα λέμε ο εργάτης των εργοστασίων, του πνεύματος, της επιστήμης, της παιδείας, υγείας κλπ. ή θα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, στα εργοστάσια, βιοτεχνίες, παιδεία - υγεία, επιστήμη, την ύπαιθρο κλπ. Διότι το ΚΚΕ είναι Κόμμα των εργαζομένων.

  • Εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο.

Αν η βάση είναι το αλάτι της ζωής, τότε δεν μπορούμε να λέμε ότι σε 5 π. χ. αντιπροσώπους βάζουμε μέχρι 5 σταυρούς. Ο έχων τη δύναμη βγάζει 5 αντιπροσώπους. Το σωστό θα είναι, στους 5, 3 ή 4 σταυρούς.

  • Δημοκρατικές ελευθερίες

- Αφού ο καπιταλισμός έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του, τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, η διατήρηση του σταδίου αυτού θα είναι, με αυξανόμενη κλίμακα, καταπιεστική σε βάρος όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού (νομοτέλεια). Αυτό όμως θα έχει συνέπειες, μια και η ογκούμενη αντίδραση των καταπιεζόμενων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων δε θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέσα καταστολής. Κατά συνέπεια θα εφαρμοστούν νέοι τρόποι, π. χ. ειδικοί νόμοι, έκτακτες εξουσίες σε πρώτη φάση σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια, αφού το κίνημα αντίστασης θα έχει πάρει διεθνικές διαστάσεις, θα παρθούν ειδικά μέτρα πλέον από την κεντρική εξουσία και από ειδικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Δε νομίζω πως είναι εκτός των σκέψεων αυτών η ίδρυση του επαγγελματικού στρατού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια των λεγεώνων, μια και οι αξιωματικοί και στρατιώτες των σημερινών Ενόπλων Δυνάμεων, παιδιά του Λαού, δεν πρόκειται να χτυπήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ

Αιγάλεω


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ