Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Ομόφωνη καταδίκη

ΚΚΕ: Εγκληματική ενέργεια εις βάρος αθώων πολιτών

Τον αποτροπιασμό τους για το τυφλό χτύπημα εις βάρος των Ελλήνων στο Κάιρο εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους κόμματα και φορείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: "Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και τη βαθύτατη οδύνη μου για την εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Ελλήνων πολιτών. Στους συγγενείς των αθώων θυμάτων εκφράζω τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήριά μου και στους τραυματίες τη συμπάθειά μου και τις ευχές μου για αποκατάσταση της υγείας τους".

Την οδύνη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.Με δήλωσή του διαβεβαιώνει ότι έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές, "ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, να βοηθήσει τους επιζώντες και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους τραυματίες και για τη μεταφορά των νεκρών".

Ανάλογες δηλώσεις εξέδωσαν το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Εβερτ, ο Αντ. Σαμαράς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Δ. Τσοβόλας.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η δολοφονική επίθεση καταδικάστηκε και από τις ξένες κυβερνήσεις. Η βρετανική κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση την ανακοίνωση λεπτομερειών για τις συνθήκες της επίθεσης.

Στο Παρίσι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη φρίκη και τη λύπη της γαλλικής κυβέρνησης για την επίθεση και πρόσθεσε ότι είναι "επιτακτική ανάγκη να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή". Την επίθεση καταδίκασε και το Ευρωκοινοβούλιο. Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την καταδίκη ολόκληρου του Ευρωκοινοβουλίου στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ