Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Μέρα ατέλειωτης αναμονής και απόγνωσης

Η πιο μεγάλη μέρα ήταν η χτεσινή, για τους εκατοντάδες συγγενείς των 350 Ελλήνων τουριστών που διέμεναν στο ξενοδοχείο "ΕΥΡΟΠΑ", όταν έγινε γνωστή στην Ελλάδα η είδηση για την εγκληματική πράξη. Τα τουριστικά πρακτορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, μέσω των οποίων είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο οι Ελληνες τουρίστες, "πολιορκήθηκαν" από τους συγγενείς τους, οι οποίοι εναγωνίως προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τα ονόματα των θυμάτων.

Τα πρακτορεία που είχαν εκδρομείς στο ξενοδοχείο ΕΥΡΟΠΑ είναι το "Μυστακίδης Τουρς", "Νίνο Τουρς", και "Γκας Τράβελ" από Αθήνα, "Χορίβ" και "Φιλοξένια" από τη Θεσσαλονίκη και "Καστέλι" από το Καστέλι Χανίων. Και ενώ οι ώρες περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν, αφού ούτε οι αιγυπτιακές ούτε οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να δώσουν τα ονόματα των νεκρών και των βαριά τραυματισμένων. Από τις πληροφορίες, όμως, που έφταναν από το Κάιρο επιβεβαιωνόταν σιγά σιγά πως το μοιραίο γκρουπ με τους περισσότερους νεκρούς ήταν του πρακτορείου "Μυστακίδης Τουρς". Νεκρές φέρονταν, επίσης, και δύο γυναίκες, που ταξίδευαν μέσω του "Νίνο Τουρς".

Στις 12.50 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναχώρησε για το Κάιρο το πρώτο αεροσκάφος C - 130 και τρεις ώρες αργότερα ακολούθησε και δεύτερο, μεταφέροντας δεκαμελές κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δημοσιογράφους, υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Στις 6 το απόγευμα έγινε έκτακτη πτήση της "Ολυμπιακής" με αεροσκάφος χωρητικότητας 150 θέσεων για τη μεταφορά των τραυματιών και τουριστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ