Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Ωρες αγωνίας στη συμπρωτεύουσα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Κανένας από τους 78 Βορειοελλαδίτες τουρίστες, που διέμεναν στο μοιραίο ξενοδοχείο του Καϊρου, δεν κινδύνευσε από το τυφλό χτύπημα των ισλαμιστών. Οι στιγμές αγωνίας, όμως, που πέρασαν οι συγγενείς και οι φίλοι που έψαχναν απεγνωσμένα να μάθουν αν κάποιος δικός τους βρισκόταν στον κατάλογο των θυμάτων ήταν απερίγραπτες.

Τα γραφεία των δύο ταξιδιωτικών πρακτορείων της Θεσσαλονίκης, τα γκρουπ των οποίων κατέλυσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επίθεσης, κατακλύστηκαν από τους συγγενείς και φίλους των ταξιδιωτών. Με το πρακτορείο PHILOXENIA ταξίδευαν 50 άτομα και 28 με το πρακτορείο HORIB. Μέχρι το μεσημέρι, δεν υπήρχε καμία επίσημη πληροφορία για την ταυτότητα των θυμάτων και αυτό μεγάλωνε ακόμη περισσότερο την αγωνία των δεκάδων συζύγων και παιδιών, που με δάκρυα στα μάτια έλπιζαν αυτή η τραγική ιστορία να μην είναι πραγματική. Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως, ίσως, ο δικός τους άνθρωπος ήταν νεκρός ή τραυματίας.

Λίγα λεπτά μετά τη 1.30 το μεσημέρι, μεταφέρθηκε από τους υπεύθυνους των πρακτορείων η πληροφορία πως όλοι οι ταξιδιώτες ήταν σώοι. Αυτή η είδηση ανακούφισε τους συγγενείς και φίλους, όμως, δεν έσβησε τα δάκρυα από τα μάτια, που αυτή τη φορά κυλούσαν για τους νεκρούς συμπατριώτες τους, που έπεσαν θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του πρακτορείου PHILOXENIA, Β. Τρίγκαζης, ανακοίνωσε πως επικοινώνησε μαζί τους η υπεύθυνη του γκρουπ, Δήμητρα Σφέτκου, και τους διαβεβαίωσε πως κανένα από τα 50 μέλη του γκρουπ δεν κινδύνευσε, γιατί την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα και στα γραφεία του πρακτορείου HORIB στο Πανόραμα, η αγωνία έπαιρνε τέλος. Η αρχηγός του γκρουπ, Αλεξάνδρα Σαββίδου, ενημέρωνε από το Κάιρο τους υπαλλήλους του γραφείου πως και τα 28 άτομα, που ταξίδευαν με το πρακτορείο, ήταν σώα.

Αναστάτωση επικράτησε, όμως, και στα υπόλοιπα 6 ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, που αυτή την περίοδο πραγματοποιούσαν εκδρομές στην Αίγυπτο. Και από εκεί, όμως, ερχόταν η διαβεβαίωση πως κανένας τουρίστας δεν κινδύνευσε.

Οι 78 Βορειοελλαδίτες τουρίστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, αναμένεται να φτάσουν το αργότερο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το αεροπλάνο της "Ολυμπιακής" που στάλθηκε στην Αίγυπτο για να τους μεταφέρει πίσω στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ