Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
10496r.110

Ορισμένες θέσεις - συμπεράσματα και παρατηρήσεις

Εκθεση Δράσης: Εδώ πρέπει να ομολογηθεί ότι η ΚΕ πραγματοποίησε την εντολή του 14ου Συνεδρίου, πέτυχε το βασικότερο στόχο, όχι μόνο την ανασυγκρότηση του Κόμματος, αλλά και την προώθησή του σε πολιτική δύναμη με σοβαρή προοπτική, που καλείται η ΝΕΑ ΚΕ να την επεκτείνει και αυτό επιτεύχτηκε χάρις στην ακούραστη και πολύπλευρη δουλιά της και τις κομματικές δυνάμεις που στάθηκαν αταλάντευτα στο πλευρό της.

Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι εξάντλησε τις δυνατότητες που ανοίγονταν μπροστά της. Οπως ομολογεί, τα άρθρα 12-14 είναι χαρακτηριστικά. Δε χρησιμοποιήθηκαν όσο έπρεπε οι παλιές δυνάμεις σε όλη την κλίμακα, που και πείρα διέθεταν και που στις δύσκολες ώρες στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό της. Είναι ένα λάθος που ενώ έχει επισημανθεί συνεχίζεται.

Εδώ επισημαίνω: Οι τελευταίες σειρές του άρθρου 29 θέλουν πολλή δουλιά για να κατανοηθούν. Υπάρχουν ακόμα ΚΟ που από απειρία τις εμποδίζουν (μπερδεύουν). Το άρθρο 30 είναι πιο ξεκάθαρο, αλλά πρέπει να γίνει κτήμα των Οργανώσεων όπως και το 31.

Το Σχέδιο Προγράμματος είναι σωστό. Το θέμα είναι πώς θα πραγματοποιηθεί; Εδώ πρέπει να σταθεί η ΝΕΑ ΚΕ οι μικροπαραλλαγές που προτείνονται δεν αλλάζουν τη σημερινή κατάσταση. Για το λόγο αυτό θα σταθώ στα σημεία εκείνα που συντέλεσαν στη σημερινή κατρακύλα. Και θα αναφερθώ στην 64χρονη εθελοντική μου θητεία στο τιμημένο ΚΚΕ.

Καταρχήν οι καταστατικές αρχές, πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά. Δεν υπάρχει κομμουνιστής, φίλος, οπαδός ακόμα και πολλοί εγκλωβισμένοι στα αστικά κόμματα που να επιθυμούν ένα γερό ΚΚΕ. Αλλά για να είναι γερό και σε θέση να αντιμετωπίζει την όποια θύελλα, θα πρέπει να στηριχτεί στις δυνάμεις του, που σώμα και ψυχή του είναι τα κομματικά μέλη του, γι' αυτό πρώτο καθήκον του είναι να ξεκαθαρίσει τις γραμμές του, από κάθε άποψη.

Δε νοείται κομμουνιστής, που δεν είναι στο συνδικάτο του. Που δεν είναι σε έναν τουλάχιστο από τους κοινωνικούς συλλόγους, φορείς της συνοικίας του. Που δεν παίρνει ενεργά μέρος στην εκτέλεση των κομματικών αποφάσεων και αυτής της ΚΟΒ. Που δε διαβάζει τον "Ρ", για να ενημερώνεται καθημερινά για την πολιτική του Κόμματος. Και που δεν είναι συνεπής στις κομματικές υποχρεώσεις.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ που δύσκολα κατακτιέται, που το Κόμμα τον κατέκτησε με θυσίες των καλύτερων παιδιών του.

Στο Κόμμα όσοι είναι στις γραμμές του δέχτηκαν τις καταστατικές του αρχές και το ακολουθούν, όσοι για διάφορους υποκειμενικούς λόγους (ανθρώπινο είναι) δε δύνανται, είναι θέμα δικό τους. Πάντως και αυτοί το επιθυμούν ΔΥΝΑΤΟ.

Ολοι γνωρίζουν πως μόνον ένα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν όλες οι μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις.

Η νέα ΚΕ πρέπει να σταθεί αποφασιστικά σ' αυτό. Στην ποιότητα. Η ποσότητα δεν είναι εγγύηση. Την Οκτωβριανή Επανάσταση δεν την έκαναν οι πολλοί, αλλά οι λίγοι αφοσιωμένοι μπολσεβίκοι. Ενώ οι πολλοί την έθαψαν.

Η κριτική και αυτοκριτική είναι η σπονδυλική στήλη του Κόμματος.

Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να εκτελούνται με ευθύνη των κομματικών στελεχών. Που και τα ανώτερα πρέπει να λογοδοτούν στην εξελεγκτική επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη για τυχόν αποσιώπηση.

Πρέπει να σταματήσει. Εγώ τους τα είπα και ξεμπέρδεψα. Οχι. Είναι εξίσου υπεύθυνο. Τα στελέχη μπαίνουν πάντα μπροστά. Και δείχνουν το δρόμο και όχι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι!

Η λέξη αδυναμία που συνεχώς επαναλαμβάνεται από ορισμένα στελέχη δεν είναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ. Στο οποιοδήποτε εμπόδιο πρέπει να στεκόμαστε και να το μελετάμε για να βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε. (Δεν υπάρχουν κάστρα άπαρτα για τους κομμουνιστές, Λένιν). Αυτό έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Η πρωτοβουλία πρέπει να ενθαρρύνεται, το τυχόν λάθος διορθώνεται, δεν είναι ζημιά. Το να μην κάνεις τίποτα είναι ολέθριο.

Κάθε 1 χρόνο τουλάχιστον η ΑΕ πρέπει να πραγματοποιεί ένα αχτίφ στελεχών έτσι θα ανταλλάσσονται πείρα και γνώσεις της περιοχής της, και όχι να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά στον ίδιο χώρο.

Και το σπουδαιότερο ότι είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στο Κόμμα, δεν υπάρχουν ξεράκηδες που τα ξέρουν όλα και δε δέχονται βίτσα!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.

Η δουλιά σπίτι - ΚΟΒ - σπίτι στο όνομα της σωστής καθοδήγησης και έλεγχο που εγκαινιάστηκε, είναι καταστροφή. Τα κομματικά μέλη πρέπει να απασχολούνται δημιουργικά. Δεν απασχολούμαστε να αυξήσουμε την επιρροή του Κόμματος που πραγματοποιείται όταν μεταφέρουμε το λόγο του Κόμματος μέσα στο λαό, με τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει, να πάμε στους χώρους δουλιάς ή εκεί που συχνάζουν.

Αλλά ποιος ασχολείται με αυτό; Τώρα καθιέρωσαν τον πιο σεχταριστικό τρόπο δουλιάς, προς δόξα της καθοδήγησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Μαρούσι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ