Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
10496r.210

Παρατηρήσεις για το Καταστατικό

Στο άρθρο 9: Είναι σημαντική η τυπική έκφραση της γνώμης. Το πιο σημαντικό όμως να γίνεται γνωστή η γνώμη του ενός σε όλες τις ΚΟΒ και σε όλα τα ανώτερα όργανα.

Προτείνω ως πιθανή λύση την κυκλοφορία του Εσωτερικού Δελτίου, όχι για κάθε μικροζήτημα, αλλά για θέματα συνολικής στρατηγικής, τακτικής και πολιτικής του Κόμματος. Το μέλος εκφράζει τη γνώμη του και ζητάει, εφόσον το θεωρεί απαραίτητο, έγκυρη απάντηση από τα κατάλληλα όργανα. Αν δεν ικανοποιηθεί, να μπορεί να εκθέσει το ζήτημα στο Εσωτερικό Δελτίο και να λάβουν γνώση όλες οι ΚΟΒ και τα μέλη τους.

Στο άρθρο 43: Πρέπει να έχει ή όχι επιχειρηματικές δραστηριότητες το Κόμμα; Οσον αφορά τα ΜΜΕ του Κόμματος πρέπει εξ ανάγκης να έχουν επιχειρηματική μορφή (που πρέπει να είναι υποδειγματικές: α) προς την κοινωνία - να πληρώνουν στο ακέραιο φόρους, εισφορές κλπ. β) ως προς την οργάνωση να εναλλάσσονται στα διάφορα διοικητικά και εκτελεστικά πόστα όλοι, γ) να συμμετέχουν όλοι στη διοίκηση, να υπάρχει εργατικός έλεγχος, δ) ικανοποιητικές αμοιβές).

Ομως κανένα άλλο είδος επιχείρησης δεν πρέπει να έχει το Κόμμα. Διότι: η επιχείρηση είναι καπιταλιστική και τα κομματικά στελέχη θα πρέπει να παίξουν ρόλους καπιταλιστών. Αν μάλιστα είναι και μεγάλη επιχείρηση που βέβαια επιθυμητό θα είναι να είναι κερδοφόρα, σε κάθε κλυδωνισμό του καπιταλιστικού συστήματος (λόγω αναρχίας της αγοράς, λόγω ανάπτυξης του συνδικαλιστικού κινήματος και του σοσιαλιστικού κινήματος) τα πολύτιμα κομματικά στελέχη θα μοιράζονται στους ρόλους τους ως επιχειρηματίες και ως κομμουνιστές, και αντί να οργανώνουν τη μάχη για το σοσιαλισμό θα οργανώνουν επιχειρήσεις. Το Κόμμα θα καρπούται υπεραξία, πράγμα ανεπίτρεπτο. Κάπως έτσι κατάντησε και ο χριστιανισμός μαγαζάκι και οι χριστιανοί περιφρονούν και σιχαίνονται πολλές φορές τους παπάδες.

Στην εισαγωγή στο (α): Στο τέλος της 1ης παραγράφου να προστεθεί "και κάθε λαού και ανθρώπου".

Στην 2η παράγραφο μετά το "έχουν συμφέρον από την αντικατάστασή της", να προστεθεί "ακόμη και οι ίδιοι οι εξουσιαστές - κεφαλαιοκράτες έχουν συμφέρον να ξεφύγουν από την αλλοτριωτική - αποξενωτική δύναμη του κεφαλαίου, της αγοράς και του καπιταλιστικού εισοδήματος".

Στην 3η παράγραφο να γίνει "η ισχυροποίηση του, στην ελληνική και παγκόσμια κοινωνία".

Στο (γ): Στο τέλος να συμπληρωθεί "ψάχνει καθημερινά τα σημεία που ενώνουν τους ανθρώπους, λαούς, κοινωνίες κόντρα στις χωριστότητες που επιδιώκει ο ιμπεριαλισμός με το κλασικό "διαίρει και βασίλευε"".

Στο άρθρο 12: Δε θεωρώ, ότι σε μαχητές, κομμουνιστές, ανθρώπους ντόμπρους που δεν έχουν τίποτε να κρύψουν μεταξύ τους, ταιριάζουν μυστικές ψηφοφορίες. ΟΧΙ στη μυστική ψηφοφορία.

Β. Π. Α.

Χολαργός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ